Articole etichetate cu terapii cu namol

Ce beneficii are namolul asupra sanatatii

Postat in Frumusete   Tags:

Folosită de mii de ani, cura cu nămol are numeroase beneficii asupra sănătății. Nămolul este compus în întregime din substanțe organice, care nu au niciun efect secundar asupra organismului.

Elimină toxinele – Aplicat extern, nămolul redă elasticitatea pielii și îndepărtează toxinele. Pielea este cel mai mare organ al corpului. Cea mai simplă și mai rapidă modalitate de a o detoxifica este prin porii acesteia. Împachetările cu nămol elimină celulele moarte, îmbunătățește aspectul tenului și îndepărtează petele.

terapie cu namolUită de durerile reumatice – Împachetările cu noroi sunt benefice și pentru înlăturarea durerii cauzate de probleme articulare și musculare. Începe aplicarea nămolului pe zonele cureroase după zece minute de expunere la soare. Lasă-l să acționeze 10-15 minute, apoi fă un duş cu apă neapărat dulce şi nu din mare, ca să eviţi deshidratarea pielii. Nămolul stimulează producerea endorfinelor, un analgezic natural.

Întărește sistemul imunitar – Terapia cu nămol îmbunătățește reacția sistemul nostru imunitar în fața unei eventuale răceli sau boli, consolidându-l împotriva infecțiilor. Regenerarea sistemului imunitar este important, deoarece se activează apărarea naturală împotriva infecțiilor.

Tratează psoriazisul – Împachetările cu nămol, pe tot corpul, cu excepția capului, fac minuni și în cazul bolilor de piele, în special psoriazisul, urticaria și leucoderma. Încălzește nămolul la 39-42 de grade Celsius şi aplică pe piele un strat de aproape doi centimetri grosime, fără să acoperi zona tratată. Fă tratamentul 10 zile și vei vedea că după această perioadă crustele cauzate de psoriazis vor putea fi îndepărtate complet.

Relaxează ochii – Nămolul tratează iritațiile, mâncărimile ochilor și ameliorează conjunctivita. Înmoaie puțin nămol în apă și acoperă ochii cu pasta obținută. Las-o să acționeze 20-30 de minute. Acesta tratament este indicat și celor care sunt nevoiți să stea în fața calculatorului multă vreme. Totodată, cura cu nămol ajută la corectarea erorilor de refracție, reduce tensiune globului ocular.

Te scapă de pungile de sub ochi – Împachetările cu nămol pot fi folosite și pentru ten. Fă o mască din nămol și apă rece și aplic-o pe față. După 30 de minute clătește cu apă rece. Nămolul îmbunătățește aspectul tenului și estompează cearcănele.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura