Articole etichetate cu sunt in depresie

Patru motive pentru care esti mereu obosita

Postat in Afectiuni   Tags:

Abia te-ai dat jos din pat și deja te simți epuizată? Mai mult, nici nu ai chef să mănânci și să te îndrepți spre muncă? Specialiștii spun că în spatele acestei stări se pot ascunde câteva afecțiuni grave.

sunt mereu obositaAnemia – Oboseala cauzată de anemie este rezultatul scăderii numărului celulor roșii din sânge, care transportă oxigenul de la plămâni spre țesuturi și celule. Din această cauză te simți slăbită și poți să ai momente când nu poți să respiri. Anemia poate fi cauzată de carența fierului din organism sau din cauza deficitului de vitamina C, pierderi de sânge, sângerări interne, boli cronice, cum sunt artrita reumatoidă, cancerul sau insuficiența renală. Femeile sunt deosebit de sensibile la anemia feriprivă, din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației și nevoia organismului pentru fier suplimentar în timpul sarcinii și alăptării, explică profesorul adjunct de medicină de laborator de la Universitatea din California, San Francisco, Laurence Corash.

Afecțiuni ale tiroidei – Când hormonii tiroidieni nu mai funcționează normal, chiar și activitățile de zi cu zi te pot epuiza. Glanda tiroidă, care are mărimea unui nod de la cravată, se găsește în partea din față a gâtului și produce hormoni care controlează metabolismul. Prea mult hormon tiroidian (hipertiroidism) accelerează metabolismul, iar prea puțin (hipotiroidism) îl încetinește.

Diabetul – Mai bine de un milion de oameni sunt diagnosticați cu diabet de tip 2 în fiecare an, dar o mare parte din populație nici nu știe că este bolnavă. Zahărul, adică glucoza, este combustibilul care ajută la buna funcționare a organismului. Persoanele cu diabet de tip 2 nu pot utiliza glucoza în mod corespunzător. Pentru că nu au energie, acestea se simt de multe ori obosite. Această stare este unul dintre primele semne care te avertizează că ai probleme de sănătate.

Depresia – Este o boală care îți afectează somnul, starea de spirit și obiceiuri. Fără tratamentul adecvat, simptomele acestei afecțiuni pot să dureze săptămâni, luni sau chiar ani. Depresia poate cauza și probleme cu memoria și cu concentrarea și te poate face să te simți fără speranță și să privești totul cu negativism.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Cinci plante care te ajuta sa scapi de starile depresive

Postat in Sfaturi   Tags:

Depresia este o boală care se instalează pe nesimțite și care îți taie, puțin câte puțin, optimismul și pofta de viață. Ultimele statistici spun că unu din zece români suferă de această afecțiune. Vestea bună este că stările depresive pot fi ameliorate și cu ajutorul remediilor naturale.

plante care alunga depresiaRoinița – Insomnia, un simptom des întâlnit al depresiei, poate fi combătută cu ajutorul roiniței, cunoscută și sub denumirea de melisă. Este, totodată, și un excelent calmant. Bei 2 căni cu ceai, dimineața și seara, cu jumătate de oră înainte de culcare. Ceaiul îl obții dintr-o lingură de plantă mărunțită, peste care torni o cană de apă clocotită. Lași la infuzat 10-15 minute. Urmezi cura până la ameliorarea simptomelor.

Mușețelul – Un remediu eficient împotriva stărilor de neliniște și a nervozității este mușețelul. Au demonstrat acest lucru și cercetătorii americani de la Universitatea din Pennsylvania, în urma unui studiu la care au luat parte două grupuri de persoane care sufereau de depresie. Voluntarii din primul grup au primit un medicament placebo, iar ceilalţi participanți au primit capsule cu muşeţel, timp de 8 săptămâni. Simptomele de anxietate s-au redus la cei care au primit capsulele, în timp ce la celelalte persoane nu. Eficientă este infuzia obținută din 2 lingurițe de flori uscate, la 250 ml de apă. Lași la infuzat 10 minute. Bei 2-3 căni pe zi, timp de o lună.

Valeriana – Uleiul volatil şi acidul izovalerianic conținute de această plantă au un efect calmant, de aceea e indicată în cazul stărilor de anxietate și de stres, resimțite de persoanele depresive. Este indicată infuzia de valeriană, pe care o obții dintr-o linguriță de rădăcină de valeriană uscată, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Lași la infuzat 10 minute. Remediul se administrează seara, înainte de culcare, până la ameliorarea simptomelor. Poți lua și capsule cu extract de valeriană, de 3 ori pe zi, timp de o lună.

Sunătoarea – Unul dintre cele mai puternice remedii naturale împotriva depresiei este sunătoarea, cunoscută și drept „planta sufletului”. Acest fapt se datorează uleiurilor volatile, a taninului și a hipericinei conținute de această plantă medicinală. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori uscate, la o cană cu apă fierbinte. Acoperi 5 minute, apoi strecori. Este indicat să bei 2 căni pe zi, 21 de zile, apoi faci o pauză de o săptămână și poți relua cura.

Spanacul – Bogat în acid folic, spanacul este recomandat persoanelor care suferă de depresie, căci ajută organismul să producă serotonină, considerată hormonul fericirii. Cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford și de la Universitatea Bangor, au demonstrate importanța acidului folic în tratatrea depresiei în urma unui studiu, la care au participat 1000 de persoane cu stări de anxietate. O treime dintre participanți aveau un nivel mic de acid folic, iar în urma tratamentului, stările depresive s-au ameliorat simțitor. O porție de spanac, de 2-3 ori pe săptămână, va preveni apariția bolii.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura