De ce este bine sa alternezi apa

Categorie: Sfaturi

Publicat la: 18:10

Aproape 60% din corpul nostru este format din apă, ea fiind esențială pentru supraviețuire, iar temperatura apei joacă un rol important în buna funcționare a organismului. Află de ce este bine să bei apă caldă și apă rece!

apa calda receDe ce este bine să bei apă rece – Apa rece te revigorează și potolește setea mai repede decât atunci când este la temperatura camerei. De asta ne place să bem apă rece sau sucuri la temperaturi cât mai scăzute sau cu gheață. Însă, apa rece mai are și alte beneficii.

– Te ajută să arzi mai multe calorii. Mai exact, corpul va lucra mai intens pentru a aduce apa la temperatura organismului, ritmul metabolic va crește și-ți va fi mai ușor să scapi de kilogramele în plus.

– Scade temperatura corpului. În perioadele în care faci efort fizic intens, ai nevoie de lichide pentru a te hidrata și de amenține temperatura corpului în limite normale. O temperatură prea mare în organism poate suprasolicita inima, deoarece vasele de sânge se dilată.

– Te încarcă cu energie. Te simți obosită, dar nu vrei să bei o cafea. Încearcă în schimb un pahar mare cu apă rece. Ritmul cardiac se va accelera și un impuls de adrenalină îți va străbate tot corpul.

De ce este bine să bei apă caldă:

– Alină durerile. Începând cu migrenele, problemele digestive, până la crampele menstruale. Un pahar cu apă caldă relaxează organismul și induce o stare de calm.

– Previne îmbătrânirea prematură. Apa caldă contribuie la eliminarea din organism a toxinelor și astfel pielea nu va mai căpăta acest aspect tern și lipsit de strălucire. De asemenea, apa caldă stimulează producția de colagen și proteine benefice pielii, astfel încât liniile fine și ridurile nu vor mai fi la fel de vizibile.

– Îmbunătățește digestia. Apa caldă dizolvă mai repede bolul alimentar pentru ca particulele de alimente să ajungă cât mai repede în tractul digestiv. Astfel este prevenită balonarea și precum și durerile abdominale.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Articole recomandate

Cum sa procedezi daca ai fost intepat de o insectaCum sa procedezi daca ai fost intepat de o insecta
Eşti alergic la muşcăturile de insecte? Află că pe lângă roşeaţa locală, înţepăturile pot cauza diverse afecţiuni. Mircea Tampa, medic dermatolog, ne spune ce să facem dacă ne muşcă insectele. Muşcăturile şi înţepăturile de insecte pot produce bubiţe cu un punct roşu în centru, însoţite de mâncărimi, leziuni cu aspect de bule, ulceraţii cutanate, necroză […]
Boli care se agraveaza in anotimpul frigurosBoli care se agraveaza in anotimpul friguros
Temperaturile scăzute determină apariţia unor complicaţii în cazul persoanelor cu o circulaţie proastă a sângelui sau care suferă deja de afecţiuni cronice. În general, copiii, vârstnicii şi adulţii bolnavi sunt cei mai afectaţi de schimbările de temperatură din sezonul rece. Simptomele diferă însă de la o persoană la alta, în funcţie de istoricul medical, dar […]
Pregatire corespunzatoare pentru o piele finaPregatire corespunzatoare pentru o piele fina
Chiar daca te uiti pe geam si nu vezi prea mult soare si nici temperatura nu prea trece de 3-4 grade, primavara se apropie si trebuie sa ne pregatim corespunzator pentru un nou sezon care incepe chiar prin celebrarea feminitatii si a frumusetii. Pregatirea pielii pentru un nou sezon este esentiala ca sa aratam minunat […]
Reguli de aur pentru a combate celulitaReguli de aur pentru a combate celulita
O vorba inteleapta din popor spune ca omul istet isi face iarna car si vara sanie. Adaptand putin aceasta zicala, putem spune si noi ca femeia isteata se pregateste de vara incepand din iarna. Poate frigul de afara, ciorapii grosi si pantalonii caldurosi te-au facut sa uiti cat de stresata era vara trecuta pentru ca […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura