Lista cu beneficii ale spirulinei

Categorie: Remedii

Publicat la: 13:39

Bună pentru organism, spirulina este o algă cu foarte multe substanțe nutritive. Aceasta protejează inima, iar lista beneficiilor nu se opresc aici.

praf spirulinaPlină de substanțe nutritive – O singură lingură de spirulină conține 4 grame de proteine, vitamine (B1, B2, B3) și minerale (cupru, fier, magneziu, potasiu și mangan). De asemenea, are doar 20 de calorii și 1,7 grame de carbohidrați digerabili.

Este antioxidantă și antiinflamatoare – Aceste proprietăți ale spirulinei sunt date de aceeași componentă care îi dă și culoarea verde-albastru, adică ficocianina. Aceasta luptă împotriva radicalilor liberi.

Scade colesterolul rău „LDL” – Potrivit unui studiu recent, realizat pe 25 de persoane cu diabet de tip 2 care au consumat 2 grame de spirulină pe zi, oamenii de știință au observant că la acești oameni colesterolul rău a scăzut. Mai mult, conform unui alt studiu, consumul unui gram de spirulină pe zi reduce nivelul trigliceridelor cu 16,3 % și a colesterolul rău „LDL” cu 10,1 %.

Are proprietăți antitumorale – La oamenii care suferă de cancer oral, s-a observant o regresie a leziunilor de la nivelul gurii, cu 45 %, în urma consumului a unui gram de spirulină pe zi, un an, potrivit unui studiu recent.

Reduce tensiunea arterială – Specialiștii spun că oxidul nitric care se găsește în această algă ajută la relaxarea vaselor de sânge, reducând tensiunea arterială. Dacă 1 gram de spirulină nu are un efect asupra tensiunii arteriale, 4,5 grame de spirulină scad forța cu care sângele apasă pe pereții arterelor prin care circulă.

Îmbunătățește simptomele rinitei alergice – Rinita alergică este caracterizată de inflamarea căilor respiratorii nazale. Spirulina este o alternativă populară în tratarea acestei neplăceri, ea ajutând la reducerea simptomelor.

Eficientă împotriva anemiei – Un studiu recent realizat pe 40 de persoane care aveau anemie arată că suplimentarea consumului cu spirulină a crescut conținutul de hemoglobină de celule roșii din sânge. Mai mult, oamenii de știință spun că spirulina este eficientă și împotriva anemiei la vârstnici.

Bună în tulburări hepatice – Mai multe cercetări arată că spirulina poate ajuta la protejarea împotriva leziunilor hepatice și ciroză la persoanele care suferă de hepatită cronică.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Cinci aminoacizi care ajuta in dietaCinci aminoacizi care ajuta in dieta
Temperaturile din ce în ce mai ridicate te îndeamnă să porți rochițe vaporoase, care ar trebui să-ți pună în valoare silueta. Dacă nu te lauzi cu un corp de invidiat, iată 5 amino-acizi care te vor ajuta să-l obții. Amino-acizii sunt substanțe din care sunt formate proteinele, esențiale pentru buna funcționare a organismului. El are […]
Zece coafuri pentru anul nou inspirate de vedeteZece coafuri pentru anul nou inspirate de vedete
Pentru ca la petrecerea de Revelion fiecare dintre noi vrea sa arate si sa se simta ca o vedeta, asa ca iti propunem 10 coafuri inspirate de vedetele tale preferate. Nu foarte complicate, dar foarte rafinate, aceste coafuri sunt usor de realizat chiar la tine acasa si te vor transforma in vedeta petrecerii. 1. Bucle […]
De ce se machiaza femeile cand merg la sala?De ce se machiaza femeile cand merg la sala?
Pentru doua treimi dintre femeile britanice participante la un sondaj, mersul la sala de fitness inseamna mai mult decat sa imbrace o pereche de pantaloni de sport şi un tricou, presupunand şi un minutios proces de machiere. Potrivit rezultatelor sondajului, publicat de dailymail.co.uk, doua treimi dintre femeile care au participat la sondaj au declarat ca […]
Tutorial video: funda din parTutorial video: funda din par
Te pregătești să ieși în oraș și nu știi cum să-ți aranjezi părul? Iată o coafură pe care poți s-o realizezi în 4 pași! 1. Începe prin a lua o mică secțiune de păr, atât din partea dreaptă, cât și din partea stângă a capului. Cu cât mai groase vor fi secțiunile, cu atât mai […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura