Lista cu beneficii ale spirulinei

Categorie: Remedii

Publicat la: 13:39

Bună pentru organism, spirulina este o algă cu foarte multe substanțe nutritive. Aceasta protejează inima, iar lista beneficiilor nu se opresc aici.

praf spirulinaPlină de substanțe nutritive – O singură lingură de spirulină conține 4 grame de proteine, vitamine (B1, B2, B3) și minerale (cupru, fier, magneziu, potasiu și mangan). De asemenea, are doar 20 de calorii și 1,7 grame de carbohidrați digerabili.

Este antioxidantă și antiinflamatoare – Aceste proprietăți ale spirulinei sunt date de aceeași componentă care îi dă și culoarea verde-albastru, adică ficocianina. Aceasta luptă împotriva radicalilor liberi.

Scade colesterolul rău „LDL” – Potrivit unui studiu recent, realizat pe 25 de persoane cu diabet de tip 2 care au consumat 2 grame de spirulină pe zi, oamenii de știință au observant că la acești oameni colesterolul rău a scăzut. Mai mult, conform unui alt studiu, consumul unui gram de spirulină pe zi reduce nivelul trigliceridelor cu 16,3 % și a colesterolul rău „LDL” cu 10,1 %.

Are proprietăți antitumorale – La oamenii care suferă de cancer oral, s-a observant o regresie a leziunilor de la nivelul gurii, cu 45 %, în urma consumului a unui gram de spirulină pe zi, un an, potrivit unui studiu recent.

Reduce tensiunea arterială – Specialiștii spun că oxidul nitric care se găsește în această algă ajută la relaxarea vaselor de sânge, reducând tensiunea arterială. Dacă 1 gram de spirulină nu are un efect asupra tensiunii arteriale, 4,5 grame de spirulină scad forța cu care sângele apasă pe pereții arterelor prin care circulă.

Îmbunătățește simptomele rinitei alergice – Rinita alergică este caracterizată de inflamarea căilor respiratorii nazale. Spirulina este o alternativă populară în tratarea acestei neplăceri, ea ajutând la reducerea simptomelor.

Eficientă împotriva anemiei – Un studiu recent realizat pe 40 de persoane care aveau anemie arată că suplimentarea consumului cu spirulină a crescut conținutul de hemoglobină de celule roșii din sânge. Mai mult, oamenii de știință spun că spirulina este eficientă și împotriva anemiei la vârstnici.

Bună în tulburări hepatice – Mai multe cercetări arată că spirulina poate ajuta la protejarea împotriva leziunilor hepatice și ciroză la persoanele care suferă de hepatită cronică.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Beneficiile uleiului de cocos asupra corpuluiBeneficiile uleiului de cocos asupra corpului
Uleiul de cocos are beneficii asupra sanatatii intregului organism. Descopera, mai jos, cateva dintre cele mai importante modalitati in care il poti folosi pe ten si par. Lumineaza obrajii – aplica putin ulei pe obraji peste machiaj. Exfoliant facial – combina ulei de cocos si cristale de sare, apoi aplica pe fata. Demachiant – mai […]
Cum reconditionezi orice piesa din mobila ta vecheCum reconditionezi orice piesa din mobila ta veche
Recondiţionarea mobilei vechi te ajută să economiseşti bani, dar şi să ai un mobilier cu personalitate. Cu răbdare, imaginaţie şi materiale bine alese, orice piesă de mobilier pe care timpul şi-a pus amprenta poate fi transformată într-una modernă. Dacă pentru lucrările de recondiţionare a fotoliilor, canapelelor din piele sau din stofă există ateliere specializate pentru […]
Cum beneficiezi de vitamina D din ciuperciCum beneficiezi de vitamina D din ciuperci
Ciupercile care au fost expuse la soare pot oferi la fel de multă vitamina D ca şi suplimentele, sunt de părere oamenii de ştiinţă. Pentru a beneficia de vitamina D, specialiştii recomandă ca ciupercile să fie scoase din ambalajul lor şi să fie expuse la soare pentru jumătate de oră înainte de a fi consumate. […]
In luna februarie 2013 Sony va updata versiunea androidIn luna februarie 2013 Sony va updata versiunea android
La jumătatea lunii octombrie, Sony a făcut publice primele detalii despre planul său de actualizări la versiunea 4.1 a sistemului de operare Android. Compania a oferit astăzi o actualizare, menţionând mai multe terminale şi perioadele în care putem aştepta noile versiuni software. După cum Sony a menţionat încă din octombrie, primele terminale care vor face […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura