Lista cu beneficii ale spirulinei

Categorie: Remedii

Publicat la: 13:39

Bună pentru organism, spirulina este o algă cu foarte multe substanțe nutritive. Aceasta protejează inima, iar lista beneficiilor nu se opresc aici.

praf spirulinaPlină de substanțe nutritive – O singură lingură de spirulină conține 4 grame de proteine, vitamine (B1, B2, B3) și minerale (cupru, fier, magneziu, potasiu și mangan). De asemenea, are doar 20 de calorii și 1,7 grame de carbohidrați digerabili.

Este antioxidantă și antiinflamatoare – Aceste proprietăți ale spirulinei sunt date de aceeași componentă care îi dă și culoarea verde-albastru, adică ficocianina. Aceasta luptă împotriva radicalilor liberi.

Scade colesterolul rău „LDL” – Potrivit unui studiu recent, realizat pe 25 de persoane cu diabet de tip 2 care au consumat 2 grame de spirulină pe zi, oamenii de știință au observant că la acești oameni colesterolul rău a scăzut. Mai mult, conform unui alt studiu, consumul unui gram de spirulină pe zi reduce nivelul trigliceridelor cu 16,3 % și a colesterolul rău „LDL” cu 10,1 %.

Are proprietăți antitumorale – La oamenii care suferă de cancer oral, s-a observant o regresie a leziunilor de la nivelul gurii, cu 45 %, în urma consumului a unui gram de spirulină pe zi, un an, potrivit unui studiu recent.

Reduce tensiunea arterială – Specialiștii spun că oxidul nitric care se găsește în această algă ajută la relaxarea vaselor de sânge, reducând tensiunea arterială. Dacă 1 gram de spirulină nu are un efect asupra tensiunii arteriale, 4,5 grame de spirulină scad forța cu care sângele apasă pe pereții arterelor prin care circulă.

Îmbunătățește simptomele rinitei alergice – Rinita alergică este caracterizată de inflamarea căilor respiratorii nazale. Spirulina este o alternativă populară în tratarea acestei neplăceri, ea ajutând la reducerea simptomelor.

Eficientă împotriva anemiei – Un studiu recent realizat pe 40 de persoane care aveau anemie arată că suplimentarea consumului cu spirulină a crescut conținutul de hemoglobină de celule roșii din sânge. Mai mult, oamenii de știință spun că spirulina este eficientă și împotriva anemiei la vârstnici.

Bună în tulburări hepatice – Mai multe cercetări arată că spirulina poate ajuta la protejarea împotriva leziunilor hepatice și ciroză la persoanele care suferă de hepatită cronică.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

De ce sa folosesti henna pentru parul tauDe ce sa folosesti henna pentru parul tau
Henna este una dintre cele mai populare plante folosite în îngrijire din India și din țările tropicale, fiind cunoscută pentru efectele sale refrigerente. Aceasta este folosită de ani de zile, pentru a colora părul și pentru a-i reda strălucire. Află ce beneficii mai are henna și ce de este bună pentru părul tău. Păr sănătos […]
Forma unghiilorForma unghiilor
Unghiile de la maini joaca un rol important in intensificarea frumusetii si atractivitatii mainilor noastre. Pentru a da o anumite forma unghiilor incepe intai cu pilirea lor. Nu-ti pili colturile intrucat vei slabi unghia si vor fi mai predispuse la ruperi. Forma unghiilor este o chestiune de preferinte si de stil personal dar sunt anumite […]
Invata cum sa obtii sprancene perfecte ca Megan FoxInvata cum sa obtii sprancene perfecte ca Megan Fox
Se spune că forma sprâncenelor îți definește privirea. Ba mai mult, sprâncenele sunt cele care ne schimbă înfățișarea (în bine sau în rău, în funcție de forma pe care le-o dăm). De aceea, este atât de important să știm cum să ne pensăm. O linie greșită ne poate schimba fizionomia feței. Cea mai bună soluţie […]
Ingrediente care iti mentin tenul mereu sanatosIngrediente care iti mentin tenul mereu sanatos
Este extrem de important ca, indiferent de vârstă, să-ţi păstrezi pielea hidratată şi îngrijită. Iată trei ingrediente magice, în adevăratul sens al cuvântului, menite să-ţi schimbe radical perspectiva. Untul – Cele mai multe tipuri de unt sunt derivate din nuci sau semințe provenite de la copaci: Untul de cacao ajută la calmarea pielii uscate şi […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura