Articole etichetate cu regina nefertiti

Cele mai frumoase si celebre regine ale lumii

Postat in Info   Tags:

Puternice, frumoase, stăpâne absolute peste țări bogate și milioane de oameni. Sunt reginele care au câștigat respectul supușilor lor, dar și cele care au stârnit invidia celorlalți conducători, numele și faptele lor rămânând întipărite pentru totdeauna în filele istoriei.

Nefertiti, o frumusețe egipteană – A trăit cu 1300 de ani înainte de nașterea Lui Iisus, fiind soția faraonului egiptean Akhenaten. A jucat un rol politic important în istoria Egiptului Antic, având o mare influență asupra soțului său. Împreună au înlocuit religia politeistă cu un sistem monoteist, avându-l ca singur zeu pe Aton, stăpânul discului solar. A ridicat orașul Tell-al-Amarna pe care l-a înfrumusețat cu temple și statui impunătoare, pentru ca mai târziu să mute aici capitala țării. Faraonul era atât de vrăjit de chipul ei încât a cerut unui sculptor celebru să-i facă un bust pentru ca frumusețea sa legendară să dăinuie peste timp. Bustul se află la Muzeul Egiptean din Berlin și este cea mai copiată piesă egipteană din lume.

Cleopatra și celebrii săi ochi migdalați – Dacă Nefertiti era celebră pentru frumusețea ei, Cleopatra este cunoscută pentru nasul său cârn și ochii pătrunzători. A urcat pe tron la vârsta de doar 12 ani și, pentru a-și putea păstra statutul, a fost nevoită să se căsătorească cu 2 dintre frații săi. Căsătoriile au fost însă de scurtă durată, ea rămânând văduvă. Deși apare în fotografii ca având părul negru, Cleopatra a fost o urmașă a lui Alexandru Macedon, fiind mai degrabă castanie. A fost amanta celor mai influenți conducători ai Romei, Iulius Cezar și Marc Antoniu, apărând astfel independența Egiptului. Despre ea se spune că era extrem de inteligentă, remarcându-se prin abilitățile sale diplomatice. În timpul domniei sale, Egiptul era cunoscut drept unul dintre cele mai importante centre culturale ale lumii, precum și economice, corăbiile egiptene făcând negoț cu țări din întreg bazinul mediteranean.

Caterina de Medici, cea mai puternică femeie din Franța – Născută în una dintre cele mai bogate și influente familii din Italia, Caterina s-a căsătorit la doar 14 ani cu prințul moștenitor al Coroanei franceze, Henry. Dacă în timpul domniei soțul ei a ținut-o departe de viața politică, după moartea lui Henry, Caterina a început să joace un rol important pe scena politică, în calitate de mamă a prințului moștenitor. Se spune că nimic nu se făcea în Franța fără știrea ei, dar și-a dovedit și extraordinarele calități diplomatice prin felul în care a reușit să evite în timpul domniei sale războaiele civile.

Ecaterina, regina inimilor – A rămas cunoscută în istorie drept Ecaterina cea Mare, fiind una dintre cele mai iubite regine ale Rusiei. Deși era născută în Polonia, având origini germane, Ecaterina a câștigat simpatia reginei-mamă, Elisabeta I a Rusiei, și s-a căsătorit cu Petru, prințul moștenitor. Însă viața la curte și căsnicia au fost departe de finalul de basm așteptat de toți. Petru nu i-a arătat niciun strop de afecțiune, iar ea și-a găsit alinarea în brațele amanților, zvonindu-se că însuși prințul moștenitor, Pavel, a fost rezultatul unei aventuri. A învățat repede limba rusă și s-a apropiat atât de oamenii simpli, cât și de nobilime, care a organizat o lovitură de stat îndepărtându-l de la domnie pe crudul rege Petru, în favoarea Ecaterinei. Sub conducerea ei Rusia a progresat, iar creșterea economică a dus la îmbunătățirea condițiilor de trai și la dezvoltarea învățământului și a culturii.

Victoria, cea mai longevivă regină – Deși a urcat pe tron la vârsta fragedă de doar 18 ani, Victoria avea sub conducerea sa teritorii întinse pe mai toate continentele lumii. Ea a fost regină a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei, împărăteasă a Indiilor și stăpână a 28 de colonii britanice. S-a căsătorit cu vărul său, Albert, iar împreună au avut 9 copii, actuala regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a fiind stră-strănepoata reginei Victoria. A avut cea mai lungă domnie a unui monarh britanic, 63 de ani, 7 luni și 2 zile, perioadă cunoscută sub numele de era victoriană, când Imperiul Britanic a înregistrat progrese în domeniul industrial, cultural, științific și militar.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura