Metode care te ajuta sa scapi de timiditate

Categorie: Psihologie

Publicat la: 14:53

Roşeşti, te bâlbâi de emoţie şi te simţi de-a dreptul copleşit(ă) când trebuie să te adresezi cuiva? Timiditatea nu trebuie să-ţi mai facă probleme. Există câteva trucuri, care te vor ajuta să-ţi învingi emoţiile. Statistic, 4 din 10 oameni recunosc că sunt timizi, şi acest sentiment se manifestă în diferite situaţii obişnuite. Tot cifrele arată că doi din zece oameni consideră că timiditatea îi împiedică să-şi desfăşoare în mod normal activităţile. Deci nu eşti singur(ă).

Există câteva indicii care dau de gol persoanele timide, cum ar fi cele care evită să vorbească la întâlnirile de afaceri, sau cele care stau liniştite la coadă în supermarket, fără să dea vreo replică celui care se bagă în faţă. De asemenea, la petreceri, timizii sunt adesea cei care se refugiază în diferite zone ale sălii, de regulă cele cu mai puţin trafic.

cum tratezi timiditateaCum poţi scăpa de emoţii – Acceptă că eşti timid(ă). Să închizi ochii şi să cauţi scuze ca să nu faci un lucru, doar pentru că ţi-ar provoca o stare de nelinişte şi emoţie puternică nu este o soluţie bună pe termen lung. Eşti invitat(ă) în oraş la cină ori la o întâlnire de afaceri în care va trebui să prezinţi date şi informaţii doar de tine ştiute? Nu refuza politicos, în încercarea de a fugi. Înfruntă-ţi sentimentele şi transformă-le în emoţii constructive!

Nu te jena atunci când simţi că obrajii ţi-au luat foc. Vei rămâne surprins(ă) să afli că timiditatea este foarte bine tolerată de către ceilalţi. Oamenii timizi nu sunt consideraţi ridicoli în faţa celorlalţi, dimpotrivă reuşesc să impresioneze în mod plăcut. În plus, timizii adesea recomandaţi drept persoane sincere.

Vorbeşte despre timiditatea ta şi amuză-te pe seama ei. Poţi mărturisi prietenilor prin câte situaţii stânjenitoare ai trecut din cauza emoţiilor puternice şi cum ai ieşit din impas. Povesteşte-le ca şic um ai spune glume despre tine şi vei vedea că timiditatea poate fi un atu.

Timiditatea ascunde teama de eşec – Studiile arată că oamenii care suferă de timiditate nu îndrăznesc să facă anumite lucruri, de teamă ca planurile lor să nu eşueze. Din păcate, sentimentul de frică se accentuează cu cât exagerările în ceea ce priveşte eşecul se amplifică.

Când un timid este criticat sau i se vorbeşte pe un ton mai ridicat, e ca şi cum ar fi primit o palmă grea. Când este refuzat politicos, timidul simte acest act ca pe o umilire, fără cale de revenire. Mulţi timizi au mintea plină de gândurile negative, spre exemplu au impresia că nu ştiu să lupte pentru a obţine ceea ce vor în viaţă şi de aceea au parte doar de insuccese, piedici în realizarea obiectivelor şi dezamăgiri la tot pasul.

E timpul pentru schimbare! Schimbă viziunea asupra relaţiilor cu cei din jur şi imaginează-ţi cum poţi ţine un discurs în faţa unei mulţimi de oameni fără să îţi simţi obrajii roşii. Exersează discursurile în oglindă până vei fi mulţumit(ă).

Sursa: clicksanatate.ro (c)

Termeni populari de cautare:

  Tags:

Articole recomandate

Cinci remedii in care poti folosi beneficiile rozmarinuluiCinci remedii in care poti folosi beneficiile rozmarinului
Friptura-i parcă mai bună atunci când este asezonată cu o crenguţă de rozmarin. Dar, dincolo de asta, ştiai că îmbietorul condiment se situează la loc de cinste în topul celor mai eficiente plante medicinale? Iată doar câteva din leacurile în care este folosit rozmarinul. Benefic în afecțiunile cardiace – Substanţele active din tinctura de frunze […]
Cum sa folosesti constructiv ramele de la tablouriCum sa folosesti constructiv ramele de la tablouri
Cu siguranţă că ai prin casă tablouri de care te-ai plictisit sau care nu-ţi plac deloc, rămase de la părinţi ori de la bunici. Nu le arunca! Le poţi utiliza pentru a-ţi împodobi creativ locuinţa! Dacă tablourile care îţi atârnă pe pereţi nu au mare valoare, nu îţi sugerează nimic şi nici nu se potrivesc […]
Sucul de dovleac te salveaza de insomnieSucul de dovleac te salveaza de insomnie
Dulceag şi înmiresmat, dovleacul nu este doar leguma gustoasă care ne duce cu gândul la plăcintele aromate ale bunicii. El are o valoare nutritivă ridicată şi ajută organismul să traverseze cu bine anotimpul rece. Ne scapă de insomnie – Dacă vi se întâmplă des să aveţi nopţi albe, un pahar cu suc de dovleac este […]
Par rezistent si luminos indiferent de vremea de afaraPar rezistent si luminos indiferent de vremea de afara
Ploaia, vântul, soarele – toate afectează keratina, o proteină naturală care oferă părului strălucire şi rezistenţă. Iată ce poţi face pentru a încerca să-ţi ajuţi părul să rămână frumos, în ciuda schimbărilor meteorologice. În zilele ploioase … umiditatea din aer are un efect diferit asupra părului tău, deoarece temperatura aerului este scăzută. De pildă, părul […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura