Sfaturi pentru un machiaj perfect in functie de forma ochilor tai

Categorie: Machiaj

Publicat la: 18:21

Iată câteva sfaturi pentru un machiaj perfect în funcție de forma ochilor tăi. Când vine vorba de machiaj, toate femeile au același scop, să își facă ochii mai luminoși, mai mari, mai frumoși. Așadar, există mai multe feluri de machiaj în funcție de forma și mărimea ochilor. Iată câteva sfaturi pentru un machiaj perfect în funcție de forma ochilor tăi.

machiaj forma ochiMachiaj în funcție de forma ochilor – ochi rotunzi – Dacă ai ochii rotunzi, frumoși și mari, folosește un dermatograf și fă o linie la baza pleoapelor, începând cu colțurile din interior. Spre exterior termină linia atât cât ține forma ochilor, poate doar ușor ridicată, în așa fel încât să semene cu ochiul de pisică. Apoi, aplică un fard luminos la colțurile ochilor și aproape de arcadă, la baza sprâncenelor. Acum, ca să creezi contrast, folosește un fard de culoare medie, să fie ușor strălucitor și aplică pe pleoapă, peste linia trasă cu creionul. În final, folosește un fard de culoare închisă, pe care să îl pui peste fardul dinainte, dar mai mult la baza pleoapelor spre exterior, dar nu mai departe de forma ochilor. Poți să vi cu acest fard până la mijlocul pleoapelor și să întinzi bine. Nu da cu fardul închis la culoare pe toată pleoapa, ci doar la bază. Folosește rimelul cu încredere, o să îți pună în evidență și mai mult ochii.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi migdalați – Forma ochilor ca migdalele este perfectă. Dacă ai ochii lui Beyonce, folosește tehnica ochilor rotunzi, doar că aplici exact pe forma ochilor tăi. Dacă ai ochii ușor depărtați nu este cazul să alungești linia de la baza pleoapelor. Dacă îi ai un pic apropiați, poți să alungești mai mult coada dinspre exterior, vei da impresia că sunt mai depărtați.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi ușor îndoiți în jos (formă descendentă) – Creionul este foarte important în machiajul ochilor descendenți. Linia de la baza pleoapelor poate fi alungită în sus, exact ca ochiul pisicii. Trasează linia cu un creion negru foarte puternic sau cu tușul, iar când se termină ochiul alungește codița în sus. Apoi, pe pleoapa de jos trasează o linie mai subțire și continuă codița tot în sus. Poți face același lucru cu un fard mai închis dacă nu vrei să folosești creion negru. Important este să ții cont de faptul că trebuie să machiezi spre exteriorul ochilor mai accentuat și în sus.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi adânciți – Folosește aceeași tehnică ca pentru ochii rotunzi, dar fardul pentru pleoape trebuie să fie mult mai deschis, pentru a conferi ochilor luminozitate. Cu cât folosești mai mult culori închise, cu atât îți vei adânci ochii, așa că aplică culori deschise, luminoase, bronzante. Linia de la baza ochilor trebuie să fie foarte fină.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi apropiați – Dacă ai ochii ușor apropiați, încearcă să folosești o culoare foarte deschisă în colțurile interioare ale ochilor. Pune culoarea deschisă și sus și jos, până la mijlocul pleoapelor. Apoi de la mijlocul lor trasează linia de sub pleoape cu creionul negru și îngroașă spre exterior, poți să faci linia un pic mai în exterior, dar nu în sus, ci în continuarea ochilor. Ideea este să dai impresia că ai ochii mai alungiți decât sunt ei în realitate, așa va dispărea efectul de ochi apropiați.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi mici – Ochii mici necesită luminozitate doar înspre interiorul pleoapelor. Apoi, aplică fard de culoare medie pe mijlocul pleoapelor și accentuează linia de la baza pleoapelor, pe care eventual să o duci în exterior în sus. Ideal este să faci o linie groasă, ușor subțiată înspre exterior. Așa o să creezi impresia de ochi rotunzi, chiar migdalați dacă faci coada mai lungă.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi mongoloizi – Cine nu își dorește ochii lui Lucy Lee? Dacă ești norocoasă și ai ochi mongoloizi este bine să știi că trebuie să pui mult fard cât mai deschis înspre interiorul pleoapelor. După ce ai făcut asta, folosește un fard de culoare medie cu care să dai pe pleoape în partea de sus, în formă rotundă. Pensula se dă stânga-dreapta rotund ca să creezi impresia de ochi rotund. Linia de la baza pleoapelor o poți trasa cu creionul sau cu un fard închis, dar foarte ușor, cât să faci forma ochilor și să îngroși spre exterior, dar să nu accentuezi.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi proeminenți – Ochii proeminenți nu au nevoie de fard deschis și luminos decât puțin pe osul arcadei. Folosește cu încredere fardul mediu pe întreaga pleoapă și trasează linii accentuate atât sus cât și jos cu ajutorul creionului. Folosește apoi un fard închis peste și accentuează și mai mult. Poți la fel de bine să faci o coadă spre exterior. Este bine să folosești o culoare mai deschisă, strălucitoare spre interiorul ochilor și închisă de la mijlocul pleoapelor spre exterior. Ochii tăi vor arăta minunat.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Trei celebre biserici ortodoxe de vazut in TurciaTrei celebre biserici ortodoxe de vazut in Turcia
Cand te gandesti la Turcia, iti vin in minte celebrele moschei si palate otomane, nicidecum bisericile crestine. Si totusi, in Istanbul ai ocazia sa gasesti o parte din marturiile crestine ale vechiului Constantinopol. Daca ti-ai planuit vacanta de vara in Turcia nu ezita sa vizitezi cateva dintre bisericile ortodoxe. 1. Catedrala Sfanta Sofia, leaganul crestin […]
Justin Bieber are un tatuaj cu IisusJustin Bieber are un tatuaj cu Iisus
Este credincios, iar acum si-a si imprimat „credinta” pe corp printr-un tatuaj cu Iisus pe gamba piciorului stang. Potrivit Dailymail.co.uk, Justin Bieber a fost vazut pe o plaja din Los Angeles cu acest nou tatuaj pe care cantaretul si l-a facut recent. Alaturi de artist se afla si tatal sau, care este si el un […]
Trucuri testate care iti taie alunga de mancareTrucuri testate care iti taie alunga de mancare
În epoca în care obezitatea a ajuns o boală de temut, cu incidenţă mare chiar şi la copii, e important să ştim cum să stăvilim apetitul. Iată câteva trucuri testate de noi care taie pofta de mâncare. 1. Consumă apă fierbinte cu 10 minute înainte de masă – reduce senzaţia de foame şi, implicit, scade […]
Produsele apicole iti mentin pielea tanaraProdusele apicole iti mentin pielea tanara
Atât pentru revitalizarea tenului, cât și pentru cea a organismului, produsele apicole rămân ingredientul de bază primăvara. Bogate în proprietăți nutritive, mierea și alte produse derivate îţi protejeză tenul de variaţiile de temperatură atât de frecvente în acest sezon. Au proprietăţi regenerante – Măștile naturale au o contribuție importantă în restabilirea unui grad optim de […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura