Sfaturi pentru un machiaj perfect in functie de forma ochilor tai

Categorie: Machiaj

Publicat la: 18:21

Iată câteva sfaturi pentru un machiaj perfect în funcție de forma ochilor tăi. Când vine vorba de machiaj, toate femeile au același scop, să își facă ochii mai luminoși, mai mari, mai frumoși. Așadar, există mai multe feluri de machiaj în funcție de forma și mărimea ochilor. Iată câteva sfaturi pentru un machiaj perfect în funcție de forma ochilor tăi.

machiaj forma ochiMachiaj în funcție de forma ochilor – ochi rotunzi – Dacă ai ochii rotunzi, frumoși și mari, folosește un dermatograf și fă o linie la baza pleoapelor, începând cu colțurile din interior. Spre exterior termină linia atât cât ține forma ochilor, poate doar ușor ridicată, în așa fel încât să semene cu ochiul de pisică. Apoi, aplică un fard luminos la colțurile ochilor și aproape de arcadă, la baza sprâncenelor. Acum, ca să creezi contrast, folosește un fard de culoare medie, să fie ușor strălucitor și aplică pe pleoapă, peste linia trasă cu creionul. În final, folosește un fard de culoare închisă, pe care să îl pui peste fardul dinainte, dar mai mult la baza pleoapelor spre exterior, dar nu mai departe de forma ochilor. Poți să vi cu acest fard până la mijlocul pleoapelor și să întinzi bine. Nu da cu fardul închis la culoare pe toată pleoapa, ci doar la bază. Folosește rimelul cu încredere, o să îți pună în evidență și mai mult ochii.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi migdalați – Forma ochilor ca migdalele este perfectă. Dacă ai ochii lui Beyonce, folosește tehnica ochilor rotunzi, doar că aplici exact pe forma ochilor tăi. Dacă ai ochii ușor depărtați nu este cazul să alungești linia de la baza pleoapelor. Dacă îi ai un pic apropiați, poți să alungești mai mult coada dinspre exterior, vei da impresia că sunt mai depărtați.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi ușor îndoiți în jos (formă descendentă) – Creionul este foarte important în machiajul ochilor descendenți. Linia de la baza pleoapelor poate fi alungită în sus, exact ca ochiul pisicii. Trasează linia cu un creion negru foarte puternic sau cu tușul, iar când se termină ochiul alungește codița în sus. Apoi, pe pleoapa de jos trasează o linie mai subțire și continuă codița tot în sus. Poți face același lucru cu un fard mai închis dacă nu vrei să folosești creion negru. Important este să ții cont de faptul că trebuie să machiezi spre exteriorul ochilor mai accentuat și în sus.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi adânciți – Folosește aceeași tehnică ca pentru ochii rotunzi, dar fardul pentru pleoape trebuie să fie mult mai deschis, pentru a conferi ochilor luminozitate. Cu cât folosești mai mult culori închise, cu atât îți vei adânci ochii, așa că aplică culori deschise, luminoase, bronzante. Linia de la baza ochilor trebuie să fie foarte fină.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi apropiați – Dacă ai ochii ușor apropiați, încearcă să folosești o culoare foarte deschisă în colțurile interioare ale ochilor. Pune culoarea deschisă și sus și jos, până la mijlocul pleoapelor. Apoi de la mijlocul lor trasează linia de sub pleoape cu creionul negru și îngroașă spre exterior, poți să faci linia un pic mai în exterior, dar nu în sus, ci în continuarea ochilor. Ideea este să dai impresia că ai ochii mai alungiți decât sunt ei în realitate, așa va dispărea efectul de ochi apropiați.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi mici – Ochii mici necesită luminozitate doar înspre interiorul pleoapelor. Apoi, aplică fard de culoare medie pe mijlocul pleoapelor și accentuează linia de la baza pleoapelor, pe care eventual să o duci în exterior în sus. Ideal este să faci o linie groasă, ușor subțiată înspre exterior. Așa o să creezi impresia de ochi rotunzi, chiar migdalați dacă faci coada mai lungă.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi mongoloizi – Cine nu își dorește ochii lui Lucy Lee? Dacă ești norocoasă și ai ochi mongoloizi este bine să știi că trebuie să pui mult fard cât mai deschis înspre interiorul pleoapelor. După ce ai făcut asta, folosește un fard de culoare medie cu care să dai pe pleoape în partea de sus, în formă rotundă. Pensula se dă stânga-dreapta rotund ca să creezi impresia de ochi rotund. Linia de la baza pleoapelor o poți trasa cu creionul sau cu un fard închis, dar foarte ușor, cât să faci forma ochilor și să îngroși spre exterior, dar să nu accentuezi.

Machiaj în funcție de forma ochilor – ochi proeminenți – Ochii proeminenți nu au nevoie de fard deschis și luminos decât puțin pe osul arcadei. Folosește cu încredere fardul mediu pe întreaga pleoapă și trasează linii accentuate atât sus cât și jos cu ajutorul creionului. Folosește apoi un fard închis peste și accentuează și mai mult. Poți la fel de bine să faci o coadă spre exterior. Este bine să folosești o culoare mai deschisă, strălucitoare spre interiorul ochilor și închisă de la mijlocul pleoapelor spre exterior. Ochii tăi vor arăta minunat.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Coafuri sexy pentru păr scurtCoafuri sexy pentru păr scurt
Sunt puţinele femeile care îndrăznesc să le poarte. Tocmai de aceea, tunsorile scurte sunt reţeta perfectă ca să nu treci neobservată. Cauţi noi modalităţi de a-ţi aranja părul scurt? Sau poate te-ai hotărât să te tunzi şi nu ştii exact ce look să alegi? Inspiră-te din această galerie foto cu 12 coafuri foarte sexy pentru […]
Reguli de aur pentru a combate celulitaReguli de aur pentru a combate celulita
O vorba inteleapta din popor spune ca omul istet isi face iarna car si vara sanie. Adaptand putin aceasta zicala, putem spune si noi ca femeia isteata se pregateste de vara incepand din iarna. Poate frigul de afara, ciorapii grosi si pantalonii caldurosi te-au facut sa uiti cat de stresata era vara trecuta pentru ca […]
Ponturi pentru intarzierea aparitiei ridurilor si a petelor maroniiPonturi pentru intarzierea aparitiei ridurilor si a petelor maronii
Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să îşi piardă din elasticitate şi hidratare. În timp ce vârstă este principalul factor care îşi pune amprenta asupra aspectului pielii, radicalii liberi care se dezvoltă în organism pot transforma celulele pielii, cauzând îmbătrânirea prematură a tenului, apariţia ridurilor şi a petelor maronii. Însă, optarea pentru o dietă […]
Solutii pentru copii mofturosi care nu vor sa stea la tunsSolutii pentru copii mofturosi care nu vor sa stea la tuns
Ii place parul valvoi? Nu vrea să audă de foarfece şi frizer? Nu renunta, exista solutii pentru orice mofturos. Cuvintele „taiat” si „foarfece” pot doar sa zbarleasca parul copilului tau, nu si sa-l tunda. Te numeri si tu printre mamicile care ar face orice sa nu-si mai vada odorul cu bretonul in ochi? Ei bine, […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura