Cum te machiezi daca ai un chip obosit

Categorie: Machiaj

Publicat la: 21:33

Până acum te-ai ocupat de pregătirile pentru mesele festive și, pur și simplu, nu ai apucat să dormi suficient. Chipul tău pare obosit și nu vrei să apari așa de sărbători în fața prietenilor și a rudelor. Noi îți oferim câteva soluții practice!

machiaj ochi obositiEstompează cearcănele – Dacă cearcănele formează umbre sub ochi, dă-le volum printr-un efect optic, cu ajutorul unui creion corector iluminator. Insistă asupra colțului intern al ochiului, apoi estompează spre exterior. Dacă cearcănele sunt vineții, ascunde-le cu anticearcăn: ia produsul cu degetele și tamponează ușor.

Folosește fard în tonuri blânde – Înroșiți de oboseală, ochii nu trebuie machiați în culori care conțin roșu – anumite nuanțe de brun, vișiniu, culoarea prunii. Folosește rozuri pale, bejuri. Optează pentru farduri mate, nu pentru sidefate. Șterge roșeața de pe marginea ochiului folosind un creion khol, alb dacă ai ochii deschiși la culoare, negru dacă sunt închiși.

Atenuează pungile de sub ochi – Sunt greu de suprimat, cel mult poți echilibra volumele: sub pungă, aplică un creion iluminator, pentru a îmblânzi efectul de „cocoașă”. Nu accentua machiajul ochilor și folosește tonuri blânde, un roz pastel spre exemplu. Sau pune accent pe buze, folosind un ruj intens, care va ilumina fața în ansamblu și va trece pe planul doi ochii obosiți.

Retușează-ți sprâncenele – Epilează zona aflată sub sprânceană, la coțul extern al ochiului. Aplică în acea zonă tușe fine cu ajutorul unui creion iluminator.

Netezește-ți pleoapele – Sub efectul oboselii, crește producția de sebum, iar fardurile aplicate pe pleoape fac „pliuri”. Pentru a evita acest inconvenient, aplică o bază de machiaj pentru pleoape înainte de a te farda. Aceasta fixează bine culorile, iar fardul nu mai „curge”.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

  Tags:

Articole recomandate

Tratament naturist indicat pentru regenerarea paruluiTratament naturist indicat pentru regenerarea parului
După o lungă perioadă în care ne-am expus la soare, podoaba capilară a avut de suferit, acest lucru observându-se cu ochiul liber. Părul aspru, tern și lipsit de strălucire își poate reveni complet, dacă optezi pentru următorul tratament naturist. Mască pe bază de zahăr brun și ulei de avocado – Zahărul brun este un exfoliant […]
Tratamente si masti cu miere pentru frumusetea taTratamente si masti cu miere pentru frumusetea ta
Mierea a fost mereu un ingredient rafinat in orice bucatarie, dar si un tratament eficient pentru tenul sau parul tau. Ea contine peste 400 de substante organice, care ii confera o valoare terapeutica uriasa. Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism, care primeste prin miere nu doar caloriile […]
Citeşte viitorul în cafeaCiteşte viitorul în cafea
Se spune că, dacă ştii cum s-o citeşti, banala ceaşcă de cafea îţi poate dezvălui cele mai ascunse taine ale viitorului. Nu oricine are acces în lumea misterioasă a ghicitului în cafea. E nevoie de intuiţie, imaginaţie, o bună cunoaştere a simbolurilor şi capacitatea de a le interpreta corect. Ştiinţa ghicitului în cafea – taseografia […]
Boli de care esti ferita daca mananci pesteBoli de care esti ferita daca mananci peste
Conține acizi grași Omega-3 care joacă un rol important în prevenirea a numeroase boli și afecțiuni. Studiile arată că un consum constant de pește reduce efectele multor tulburări și, de asemenea, că acesta are mai puține calorii decât carnea obișnuită (pui, porc sau vită). Depresie – E posibil să fi auzit spunându-se că peștele este […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura