Cum te machiezi daca ai un chip obosit

Categorie: Machiaj

Publicat la: 21:33

Până acum te-ai ocupat de pregătirile pentru mesele festive și, pur și simplu, nu ai apucat să dormi suficient. Chipul tău pare obosit și nu vrei să apari așa de sărbători în fața prietenilor și a rudelor. Noi îți oferim câteva soluții practice!

machiaj ochi obositiEstompează cearcănele – Dacă cearcănele formează umbre sub ochi, dă-le volum printr-un efect optic, cu ajutorul unui creion corector iluminator. Insistă asupra colțului intern al ochiului, apoi estompează spre exterior. Dacă cearcănele sunt vineții, ascunde-le cu anticearcăn: ia produsul cu degetele și tamponează ușor.

Folosește fard în tonuri blânde – Înroșiți de oboseală, ochii nu trebuie machiați în culori care conțin roșu – anumite nuanțe de brun, vișiniu, culoarea prunii. Folosește rozuri pale, bejuri. Optează pentru farduri mate, nu pentru sidefate. Șterge roșeața de pe marginea ochiului folosind un creion khol, alb dacă ai ochii deschiși la culoare, negru dacă sunt închiși.

Atenuează pungile de sub ochi – Sunt greu de suprimat, cel mult poți echilibra volumele: sub pungă, aplică un creion iluminator, pentru a îmblânzi efectul de „cocoașă”. Nu accentua machiajul ochilor și folosește tonuri blânde, un roz pastel spre exemplu. Sau pune accent pe buze, folosind un ruj intens, care va ilumina fața în ansamblu și va trece pe planul doi ochii obosiți.

Retușează-ți sprâncenele – Epilează zona aflată sub sprânceană, la coțul extern al ochiului. Aplică în acea zonă tușe fine cu ajutorul unui creion iluminator.

Netezește-ți pleoapele – Sub efectul oboselii, crește producția de sebum, iar fardurile aplicate pe pleoape fac „pliuri”. Pentru a evita acest inconvenient, aplică o bază de machiaj pentru pleoape înainte de a te farda. Aceasta fixează bine culorile, iar fardul nu mai „curge”.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

  Tags:

Articole recomandate

Ce boli pot fi luate de la gradinitaCe boli pot fi luate de la gradinita
Cel mic s-a întors în colectivitate? Este momentul să fii cu ochii-n patru pentru ca acesta să nu se îmbolnăvească. Află care sunt afecţiunile contagioase pe care micuţii le iau cu uşurinţă şi cum pot fi prevenite. Viroze, când imunitatea este scăzută – Odată cu scăderea temperaturilor, riscul ca micuţii să sufere de viroze este […]
Posetele mari in tendinte si in 2010Posetele mari in tendinte si in 2010
Creatorii nu au îndrăznit să scoată din tendinţe poşetele voluminoase. Cu siguranţă au luat în considerare nevoia femeilor de a duce permanent cu ele zeci şi zeci de lucruri indispensabile. Pe de altă parte, este greu de crezut că am mai putea renunţa la genţile voluminoase. Încearcă să-ţi imaginezi geanta în care nu încape decât […]
Femeile sunt mai stresate decat barbatiiFemeile sunt mai stresate decat barbatii
Cercetatorii de la universitatea Yale au descoperit ca estrogenul intr-o cantitate mai mare determina creierul sa fie mai vulnerabil la stres. Acest lucru poate constitui o explicatie pentru faptul ca afectiunile legate de stres apar de doua ori mai des la femei decat la barbati. Partea creierului care se numeste cortex prefrontal este sensibila la […]
Nu exista greata fara motivNu exista greata fara motiv
Te-apuca uneori o senzatie de greata de te pune pa ganduri. Te stii bine cu stomacul, iar gravida nu esti … oricum, totul are o cauza, chiar daca n-o cunosti inca. Fie ca este sau nu urmata de voma, starea de greata iti strica din prima buna dispozitie si te pune pe ganduri in ce […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura