Articole etichetate cu migdale crude

De ce sa incluzi in dieta ta migdalele

Postat in Info   Tags:

Ai fi uimită dacă ai ști de câte boli te apără câteva zeci de grame de migdale, incluse în dieta zilnică.

probleme de sanatate migdaleTe apără de obezitate – Conform unui studiu recent, persoanele care au inclus în alimentația lor migdalele, ca sursă de materii grase sănătoase, au pierdut mai mult în greutate ca cele care n-au inclus migdale în dietă, chiar dacă alimentația lor era mai săracă în grăsimi.

Țin departe maladiile cardiovasculare – Studiile arată că un consum zilnic de 30 g de migdale ar putea reduce la jumătate riscul de maladii cardiovasculare – atunci când migdalele înlocuiesc alimentele bogate în acizi grași saturați. Ele conțin fitosteroli, care scad concentrația de colesterol rău, LDL.

Scad riscul atacului de cord – Studiile arată că persoanele care consumă migdale de 5 ori pe săptămână prezintă cu 50 % mai puține riscuri de a face atac de cord. În plus, protejează peretele arterial, datorită flavonoizilor, care acționează împreună cu vitamina E.

Ajută în caz de diabet – Mențin echilibrul glicemic, și nu duc la creșterea nivelului de insulină în sânge, după mese.

Scad riscul formării osteoporozei – Migdalele contribuie la sănătatea oaselor și dinților, prin intermediul fosforului conținut. Au efect alcalin în organism, ceea ce reduce riscul formării osteoporozei.

Protejează împotriva bolii Alzheimer – Mențin buna funcționare a creierului, grație riboflavinei și L-carnitinei, compuși care scad și riscurile apariției bolii Alzheimer. Mențin buna funcționare a sistemului nervos, ceea ce duce la un intelect sănătos și longevitate.

Te apără de îmbătrânirea prematură – Stimulează imunitatea, protejează împotriva îmbătrânirii premature cauzată de excesul de radicali liberi, datorită conținutului mare de vitamină E, cu efect antioxidant.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura