Articole etichetate cu legume frunze verzi

Surse alimentare care regleaza greutatea

alimente care regleaza greutateaŞtiai că un hormon produs în celulele de grăsime din corp stimulează, de fapt, metabolismul şi transmite semnale creierului când ai mâncat îndeajuns? Este vorba de hormonul cunoscut sub numele de leptină care reglează metabolismul şi te ajută să-ţi ţii sub control greutatea corporală. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestui hormon, este indicat să incluzi în dieta ta surse care furnizează leptină. Atenţie, însă, trebuie să consumi aceste alimente în cantităţi moderate, altfel un nivel ridicat de leptină poate duce la acumulara de grăsimi în corp şi nu la arderea lor.

Consumă proteine de calitate – Cele mai bune surse de leptină sunt ouăle, cerealele integrale, carnea slabă şi produsele lactate.

Include în dieta ta alimente bogate în zinc – Studiile arată că persoanele care au nivelul leptinei scăzut suferă şi de un deficit de zinc. Aşadar, oferă-i corpului alimente bogate în zinc precum nuci, dovleac, fructe de mare şi cacao pentru a-ţi ţine sub control nivelul leptinei.

Legume cu frunze verzi – Pe lângă faptul că abundă în vitamine şi minerale, legumele cu frunze verzi, precum varza kale, broccoli şi spanacul, au un conţinut mare de fibre – acestea cresc nivelul leptinei în corp şi reduc colesterolul rău.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura