Articole etichetate cu intarirea imunitatii organismului

Ce boli tine la distanta piperul?

beneficii piperPiperul este mai mult decât un condiment care oferă un plus de gust mâncărurilor și salatelor. El a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecțiuni, așadar uite ce boli ține la distanță!

Desfundă căile nazale – Piperul încălzește corpul și stimulează eliminarea mucusului din căile nazale și astfel vei respira mult mai ușor. Prepară o băutură pe bază de piper din o jumătate cană de apă, un sfert de cană oțet de mere, 2 linguri miere, 1 linguriță piper măcinat și 2 linguri zeamă de lămâie. Încălzește apa ca pentru ceai și adaugă toate ingredientele. Amestecă-le bine și inspiră adânc vaporii. După ce s-a mai răcit puțin băutura bea-o.

Remediu împotriva constipației – Întrucât piperul te încălzește, vei simți nevoia să bei mai multă apă și astfel vei stimula digestia. Amestecă o lingură de piper măcinat într-o cană de apă călduță. De asemenea, dacă ești constipat în mod frecevent adaugă cât mai des piper în mâncare.

Te scapă de tuse – Nu poți scăpa de tuse și-ți simți gâtul iritat? Atunci combină un sfert de linguriță de piper măcinat cu 1 lingură de miere și una de oțet de mere. Ia acest remediu ori de câte ori simți nevoia.

Împotriva durerilor de ureche – Te-a tras curentul și acum te doare urechea? Presară puțin piper pe un bețișor de ureche și ține-l pentru câteva minute la intrarea în ureche, însă nu-l băga de tot.

Întărește imunitatea – Piperul are multă vitamina C, de folos dacă vrei să ții răcelile de sezon la distanță. Ia în fiecare dimineață pe stomacul gol o linguriță de miere peste care ai presărat un praf de piper. Poți lua acest remediu natural doar dacă nu suferi de gastrită, ulcer sau alte boli gastrointestinale.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura