De ce nu este recomandat sa folosesti constant gelurile de maini

Categorie: Info

Publicat la: 20:18

Pune o picătură de gel antibacterian pe mâini și ai scăpat de 99,9% din bacterii. Asta promit astfel de produse de curățare. Dar, specialiștii spun că utilizarea constantă a acestora nu este recomandată. Iată de ce!

pericol gel de mainiNu sunt bune pentru copii – Știm cu toate că cei mici au tendința de a atinge lucruri murdare și de a-și vârî apoi degetele în gură. Nu e de mirare că din ce în ce mai multe femei apelează la gelurile antibacteriene pentru a-și proteja copiii de boli. Dar, pe foarte multe produse de acest tip sunt mesaje care îi avertizează pe părinți că acestea trebuie ținute cât mai departe de cei mici. Și asta pentru că prichindelul poate ingera produsul.

Reduc imunitatea copilului tău – Potrivit unui studiu publicat în „Science Daily”, realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare Northwestern, imunitatea unui copil este grav afectată de utilizarea pe termen lung a gelurilor antibacteriene. Specialiștii au descoperit că mulți copii s-au îmbolnăvit după utilizarea îndelungă a acestor produse și că mediile ultra curate în primele etape ale vieții unui copil scad imunitatea celui mic. Acest lucru duce la afecțiuni serioase atunci când copilul crește, făcându-l vulnerabil la diverse boli.

Triclosanul îți afectează sănătatea – Unele geluri antibacteriene nu conțin alcool și folosesc în schimb triclosan. Triclosanul este un agent antibacterian și antifungic și este frecvent utilizat în multe săpunuri și detergenți. Dar, știai că este un ingredient activ în pesticide? Triclosanul a fost folosit și ca agent care cauzează formarea bacteriilor rezistente la antibiotice și este capabil să se absoarbă rapid în piele și să ajungă în sânge. Odată ajuns în sânge, triclosanul poate provoca afecțiuni grave, cum sunt cancerul, alergiile, boli neurologice și slăbiciune musculară Mai mult, este cunoscut că acesta poate cauza infertilitate.

Mirosul dulce poate fi extrem de toxic – Mirosul specific gelurilor antibacteriene se datorează ftalaților. Acești compuși se pot filtra ușor în produsele alimentare și apoi ajung în organism.

Pot afecta pielea – Utilizarea continuă a gelului antibacterian poate deteriora pielea. În unele cazuri, este posibil să te confrunți cu mâini mult mai aspre ca de obicei.

Conținutul de alcool – Pe orice gel antibacterian vei găsi scris că acest produs de curățare ucide toții microbii de pe mâini. Pentru ca gelul să acționeze în mod corespunzător, concentrația lui de alcool trebuie să fie de peste 60%. Astfel, ferește-te de produsele care au concentrația de alcool sub 60%, pentru că nu sunt eficiente.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Noul luciu de buze light up de la beautycycleNoul luciu de buze light up de la beautycycle
Gama beautycycle se imbogateste cu un nou produs, luciul de buze Light Up. Acesta are ca elemente inovatoare oglinda Incorporata si sistemul de iluminare LED si este ideal pentru reimprospatarea rapida a machiajului. Cu ajutorul oglinzii incorporate si a sistemului de iluminare LED, luciul de buze beautycycle Light Up poate fi aplicat chiar si in […]
Trateaza tusea natural cu siropurile grintuss de la abocaTrateaza tusea natural cu siropurile grintuss de la aboca
Odata cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi la afectiuni respiratorii cu simptome dintre cele mai neplacute. Iar accesele de tuse pot deveni unele dintre cele mai chinuitoare efecte ale acestora. Uita de tuse! Siropurile GrinTuss* de la Aboca, pentru copii sau pentru adulti, au o formula 100% naturala pe baza de grindelia, patlagina, […]
Produse indispensabile pentru o frumusete de visProduse indispensabile pentru o frumusete de vis
Rutina ta zilnică şi matinală, de machiaj, nu ar trebui să-ţi consume mai mult de 10 minute, cu totul! Iată cinci produse necesare, cu ajutorul cărora vei ajunge să faci minuni! Anticearcăn – Este necesar să maschezi cearcănele? Optează pentru un anticearcăn. Durează maxim 30 de secunde şi-l poţi aplica atât înainte, cât şi după […]
Leacuri babesti pentru arsurile stomacaleLeacuri babesti pentru arsurile stomacale
Când sucurile gastrice urcă pe esofag, devin o problemă serioasă. Din fericire, ai la îndemână câteva remedii naturale care te pot scăpa de „focul” din adâncuri. Cum apar – Când sucurile gastrice urcă pe esofag (conductul care leagă cavitatea bucală cu stomacul) şi apare senzaţia aceea neplăcută de arsură – se produce aşa-numitul reflux gastro-esofagian. […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura