De ce nu este recomandat sa folosesti constant gelurile de maini

Categorie: Info

Publicat la: 20:18

Pune o picătură de gel antibacterian pe mâini și ai scăpat de 99,9% din bacterii. Asta promit astfel de produse de curățare. Dar, specialiștii spun că utilizarea constantă a acestora nu este recomandată. Iată de ce!

pericol gel de mainiNu sunt bune pentru copii – Știm cu toate că cei mici au tendința de a atinge lucruri murdare și de a-și vârî apoi degetele în gură. Nu e de mirare că din ce în ce mai multe femei apelează la gelurile antibacteriene pentru a-și proteja copiii de boli. Dar, pe foarte multe produse de acest tip sunt mesaje care îi avertizează pe părinți că acestea trebuie ținute cât mai departe de cei mici. Și asta pentru că prichindelul poate ingera produsul.

Reduc imunitatea copilului tău – Potrivit unui studiu publicat în „Science Daily”, realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare Northwestern, imunitatea unui copil este grav afectată de utilizarea pe termen lung a gelurilor antibacteriene. Specialiștii au descoperit că mulți copii s-au îmbolnăvit după utilizarea îndelungă a acestor produse și că mediile ultra curate în primele etape ale vieții unui copil scad imunitatea celui mic. Acest lucru duce la afecțiuni serioase atunci când copilul crește, făcându-l vulnerabil la diverse boli.

Triclosanul îți afectează sănătatea – Unele geluri antibacteriene nu conțin alcool și folosesc în schimb triclosan. Triclosanul este un agent antibacterian și antifungic și este frecvent utilizat în multe săpunuri și detergenți. Dar, știai că este un ingredient activ în pesticide? Triclosanul a fost folosit și ca agent care cauzează formarea bacteriilor rezistente la antibiotice și este capabil să se absoarbă rapid în piele și să ajungă în sânge. Odată ajuns în sânge, triclosanul poate provoca afecțiuni grave, cum sunt cancerul, alergiile, boli neurologice și slăbiciune musculară Mai mult, este cunoscut că acesta poate cauza infertilitate.

Mirosul dulce poate fi extrem de toxic – Mirosul specific gelurilor antibacteriene se datorează ftalaților. Acești compuși se pot filtra ușor în produsele alimentare și apoi ajung în organism.

Pot afecta pielea – Utilizarea continuă a gelului antibacterian poate deteriora pielea. În unele cazuri, este posibil să te confrunți cu mâini mult mai aspre ca de obicei.

Conținutul de alcool – Pe orice gel antibacterian vei găsi scris că acest produs de curățare ucide toții microbii de pe mâini. Pentru ca gelul să acționeze în mod corespunzător, concentrația lui de alcool trebuie să fie de peste 60%. Astfel, ferește-te de produsele care au concentrația de alcool sub 60%, pentru că nu sunt eficiente.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Manastirea Rasca perla ascunsa din BucovinaManastirea Rasca perla ascunsa din Bucovina
O vizită în Bucovina poate fi un prilej de purificare spirituală și întoarcere la cele sfinte. Râșca, lăcașul de suflet al lui Petru Rareș, fiul lui Ştefan cel Mare, este nestemata uitată din coroana de mănăstiri ce se găsesc în acest tărâm de poveste. Cum cobori în vechea capitală a Moldovei, Baia, la doar 15 […]
Coaja merelor cresc rezistenta muscularaCoaja merelor cresc rezistenta musculara
Un măr pe zi ţine doctorul departe, dacă mănânci mărul cu tot cu coajă. Substanţele ce se găsesc în coaja merelor cresc rezistenţa musculară şi au un rol important în procesul de slăbire. Cercetătorii de la Universitatea Iowa afirmă că în coaja merelor există o substanţă ceroasă care favorizează creşterea musculaturii, prevenind atrofierea acesteia. De […]
Cum iti mentii pielea tanara toamna astaCum iti mentii pielea tanara toamna asta
Toamna şi iarna pot avea un efect brutal pentru piele, păr şi unghii, în special atunci când există o carenţă de vitamina D. Diferenţele de temperatură afectează rezistenţa pielii şi o expune îmbătrânirii precoce. Când spunem piele ne gândim la organul care asigură protecţia organismului împotriva agresiunii factorilor externi. Din fericire, chiar dacă este expus […]
Patru modalitati accesibile prin care poti arata fantasticPatru modalitati accesibile prin care poti arata fantastic
Vrei să afli cum poţi economisi sume preţioase de bani, fără a-ţi sacrifica stilul personal? Normal că se poate! Iată 4 modalităţi simple prin care poţi arăta fantastic, fără a mai trece prin saloane şi magazine atât de des! Vopseşte-ţi singură rădăcinile! – Prin asta ieşi mult mai ieftin, decât dacă ai merge la un […]

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura