Articole etichetate cu imi rod unghiile

Din ce cauza iti rozi unghiile

Postat in Info   Tags:

imi rod unghiileŢi se-ntâmplă adesea să-ţi rozi unghiile şi nici să nu realizezi acest lucru? Află din ce cauză apare reflexul de roadere a unghiilor şi cum poţi scăpa de acest obicei neplăcut.

De ce îți rozi unghiile – Reflexul de roadere a unghiilor este comparabil cu cel al bebelușului care-și suge degetul sau al persoanelor care mănâncă excesiv. Toate aceste reflexe au un efect calmant – este vorba de un mecanism de apărare dobândit în mod incorect, și care este generat de un anumit tip de emoții. Căci, la originea roaderii unghiilor există mereu o emoție – iar simplul gest de a-ți roade unghiile are efect tranchilizat.

Cum e interpretat gestul tău – Persoanele din anturaj care te văd rozându-ți unghiile pot percepe gestul ca pe unul de nervozitate, de lipsă de încredere în sine și chiar ca pe o tentativă de a disimula ceva. Cei care-și rod unghiile dau adesea impresia că nu au situația sub control – căci gestul amintește de comportamentul copiilor care-și sug degetul mare.

Care sunt momentele critice – În viață, din copilărie până la vârsta adultă, anumite momente-cheie stimulează roaderea unghiilor, până ce gestul întâmplător devine dependență. La pubertate, adolescentul stresat de schimbările din organismul și din viața lui, de examene, de lipsa de încredere în sine poate recurge frecvent la acest prost obicei și-l face fără să mai fie conștient.

Cum te oprești – Te poți lăsa dacă ai o motivație clară și puternică – trebuie să fii convinsă de beneficiile renunțării la acest obicei. Dar e importat să găsești susținere în familie sau în persoana unui specialist, căci este foarte greu să renunți singură. Specialistul te face în primul rând să devii conștientă de momentele când ești tentată să apelezi la acest gest reflex.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Sapte trucuri care te opresc sa mai rozi unghiile

Postat in Ingrijire   Tags:

Mulţi dintre noi ne confruntăm cu obiceiul de a ne roade unghiile. Această obişnuinţă este considerată un tic nervos, născut ca urmare a unei stări de anxietate, dar şi de plictiseală. Majoritatea persoanelor cu o astfel de problemă nu conştientizează când se întâmplă acest lucru, iar roaderea frecventă a unghiilor poate duce la înroşirea, inflamarea sau infectarea ţesuturilor fără să ne dăm seama. Pe lângă aspectul inestetic pe care îl provoacă, acest obicei poate cauza şi probleme de sănătate prin pătrunderea bacteriilor în cavitatea bucală, dar şi deformarea danturii. Studiile au arătat că roaderea unghiilor este cel mai des întâlnită la copii şi la persoanele tinere, dar că fenomenul dispare în jurul vârstei de 30 de ani. Pentru a preveni sau trata acest prost obicei, vă oferim câteva soluţii simple:

imi rod unghiile1. Lacul cu gust neplăcut – Acoperirea unghiilor cu un lac special, cu gust neplăcut te poate îndepărta de acest obicei. Dacă nu vrei să foloseşti acest lac, poţi apela la oja normală sau lacul transparent;

2. Metode alternative – Yoga, exerciţiile de respiraţie sau folosirea unor mingi antistres pot fi metode ce înlocuiesc roaderea unghiilor şi care te ajută să uiţi de fostul tic;

3. Banda de cauciuc – Folosiţi o bandă de cauciuc aşezată la baza încheieturilor mâinilor atunci când simţiţi nevoia să roadeţi unghiile. Vă ajută să conştienţizaţi ce voiaţi, de fapt, să faceţi şi să renunţaţi;

4. Aspectul unghiilor – Ai grijă ca unghiile să fie în permanenţă tăiate şi să fie foarte bine îngrijite pentru a renunţa la ros în favoarea unei manichiuri perfecte;

5. Apă caldă cu sare – Unghiile care nu mai cresc trebuie înmuiate în apă caldă în care a fost dizolvată sare pentru a stimula creşterea;

6. Vitamina B – Suplimentele de vitamina B întăresc unghiile;

7. Uleiul de migdale – Uleiul călduţ ajută la întărirea unghiilor, mai ales cel de migdale.

Sursa: eva.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Cum sa incetezi sa-ti rozi unghiile?

Roaderea unghiile este mai mult decat un obicei prost: este o boala de care trebuie sa te vindeci cat mai repede. Aceasta maladie poarta numele de onicofagie.

Unghiile si onicofagia
Adesea, onicofagia incepe din copilarie, la tinerii agitati si stresati si poate continua pana la varsta adulta. Intre 10 si 14 ani, 10% dintre adolescenti isi rod unghiile. Adesea, problema se poate rezolva dupa aceasta perioada.

unghiile roaseSe pot distinge doua tipuri de maladie, in functie de gravitate: onicofagia usoara si cea grava. Daca, in prima situatie, subiectul se limiteaza sa isi roada unghiile, a doua este, de fapt, o adevarata automutilare, deoarece nu lasa ca semn de recunoastere a varfului de deget decat niste farame de unghii sangerande.

In termeni psihanalitici, se vorbeste chiar de “impulsuri orale sadice”, care se repercuteaza asupra subiectului insusi. O infectie grava se poate localiza in aceste rani pe care persoana si le face singura si poate avea ca urmare o deformatie a danturii.

Cauzele onicofagiei sunt, in primul rand, stresul si anxietatea. Ea poate aparea si in caz de neliniste, singuratate iar, la copilasi, dupa incheierea perioadei de alaptare. Bineinteles, unii copii imita, adesea, alti membri ai familiei la care au vazut acest obicei.

In cazul unei onicofagii usoare, care consta in dorinta de a egaliza varful unghiilor, persoanele pot sa ii vina de hac acestui obicei cu ajutorul unor trucuri si viclenii usor de pus la punct. Incearca, deci, ceea ce ai convingerea ca poate functiona si poate avea efect.

Citeste intreg articolul pe mayra.ro
Sursa articol: mayra.ro (c). Toate drepturile rezervate.

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura