Articole etichetate cu imbunatatire digestie

De ce este bine sa alternezi apa

Postat in Sfaturi   Tags:

Aproape 60% din corpul nostru este format din apă, ea fiind esențială pentru supraviețuire, iar temperatura apei joacă un rol important în buna funcționare a organismului. Află de ce este bine să bei apă caldă și apă rece!

apa calda receDe ce este bine să bei apă rece – Apa rece te revigorează și potolește setea mai repede decât atunci când este la temperatura camerei. De asta ne place să bem apă rece sau sucuri la temperaturi cât mai scăzute sau cu gheață. Însă, apa rece mai are și alte beneficii.

– Te ajută să arzi mai multe calorii. Mai exact, corpul va lucra mai intens pentru a aduce apa la temperatura organismului, ritmul metabolic va crește și-ți va fi mai ușor să scapi de kilogramele în plus.

– Scade temperatura corpului. În perioadele în care faci efort fizic intens, ai nevoie de lichide pentru a te hidrata și de amenține temperatura corpului în limite normale. O temperatură prea mare în organism poate suprasolicita inima, deoarece vasele de sânge se dilată.

– Te încarcă cu energie. Te simți obosită, dar nu vrei să bei o cafea. Încearcă în schimb un pahar mare cu apă rece. Ritmul cardiac se va accelera și un impuls de adrenalină îți va străbate tot corpul.

De ce este bine să bei apă caldă:

– Alină durerile. Începând cu migrenele, problemele digestive, până la crampele menstruale. Un pahar cu apă caldă relaxează organismul și induce o stare de calm.

– Previne îmbătrânirea prematură. Apa caldă contribuie la eliminarea din organism a toxinelor și astfel pielea nu va mai căpăta acest aspect tern și lipsit de strălucire. De asemenea, apa caldă stimulează producția de colagen și proteine benefice pielii, astfel încât liniile fine și ridurile nu vor mai fi la fel de vizibile.

– Îmbunătățește digestia. Apa caldă dizolvă mai repede bolul alimentar pentru ca particulele de alimente să ajungă cât mai repede în tractul digestiv. Astfel este prevenită balonarea și precum și durerile abdominale.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Ce beneficii aduce corpului consumul de sparanghel

consum de sparanghelPe lângă faptul că este recomandat în regimurile pentru slăbit, sparanghelul are și ale beneficii asupra corpului.

Menține sub control simptomele diabetului – Un consum constant de sparanghel reglează nivelul glicemiei din sânge și stimulează producția de insulină, două procese importante în menținerea sub control a simptomelor diabetului zaharat de tip 2.

Acționează ca un diuretic natural – Sparanghelul conține cantități mari de asparagină, un aminoacid care elimină toxinele din corp rapid prin mărirea cantitătții de urină. Cu alte cuvinte, această legumă are un rol important în procesul de slăbit, cât și în probleme de sănătate precum edeme sau hipertensiune.

Îmbunătățește digestia – Proteinele și fibrele din sparanghel contribuie la o mai bună digestie, mai ales în cazul persoanelor care au un metabolism leneș. În plus, această legumă conține un carbohidrat cunoscut sub numele de inulină, care oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp și favorizează absorbția altor substanțe nutritive, necesare pentru o bună digestie.

Îți protejează rinichii – Sparanghelul abundă în acid folic, vitamina C și fibre. Toate aceste substanțe susțin funcțiile renale și previn inflamațiile de la nivelul acestor organe, datorită antioxidanților pe care îi conține din plin.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura