Articole etichetate cu gelozie in cuplu

Cum sa te comporti cand a ramas prieten cu fosta iubita

Postat in Cuplu   Tags:

Când într-o nouă relaţie, multe dintre femei se pot confrunta cu o situaţie care le poate face să se simtă stânjenitor, dar şi geloase. Iată ce este de făcut când eşti geloasă pe trecutul partenerului tău.

prieten cu fosta iubitaCând te temi că se poate reaprinde pasiunea – Uneori, după o despărţire, „foştii” iubiţi pot rămâne foarte buni amici. Iar tu, ca nouă parteneră, te poţi simţi nesigură de sentimentele lui, chiar geloasă. Te temi că prietenia poate reaprinde flacăra iubirii. Nu ezita să discuţi sincer cu el, să-i mărturiseşti temerile tale. Odată eliberată de acest stres, te vei putea concentra numai asupra lucrurilor bune din relaţie. Totodată, ca să treci mai uşor peste această temere, trebuie să te gândeşti că şi tu ai un trecut, că ai iubit la un moment dat pe cineva care acum îţi este un amic bun.

Dacă eşti geloasă pe copii lui – O problemă poate apărea şi când actualul partener are copii dintr-o relaţie anterioară. Este firesc să meargă să-i viziteze şi să aibă o relaţie civilizată cu fosta parteneră, dar pe tine te dă peste cap. De fiecare dată când îl ştii alături de copii, te temi că ar putea să-şi reclădească familia şi să te părăsească. Te mai poate consuma şi gândul că cei mici nu te plac şi, de aceea,ar putea complota împotriva relaţiei voastre. Ei bine, soluţia problemei o ai chiar tu. În loc să stai acasă şi să te consumi, sugerează-i partenerului că unele întâlniri cu copiii pot avea loc chiar la voi acasă. Aşa, îi vei cunoaşte mai bine pe micuţi şi, în timp, chiar te vei putea împrieteni cu ei. Puteţi chiar să mergeţi în excursii împreună.

Când ea are mai mulţi bani decât tine – Viaţa alături de o persoană care a mai fost căsătorită sau implicată într-o relaţie de lungă durată poate fi umbrită şi de problema banilor! Dacă femeile din trecut au avut o situaţie financiară mai bună decât a „actualei”, lucrurile se complică. Deşi soţul nu-i reproşează acest lucru, ea se Spoate simţi vinovată când apar neajunsuri în casă. De aceea, se poate gândi că partenerul nu se simte bine în relaţie şi că banii într-adevăr aduc fericirea mult visată. Acest ghimpe din coasta unui cuplu nu poate fi alungat decât în momentul în care actuala parteneră conştientizeză faptul că dragostea adevărată nu are legătură cu banii.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Cum sa procedezi daca prietenul tau e gelos

Postat in Cuplu   Tags:

Potrivit specialiştilor, gelozia este o problemă de ordin psihologic. Persoanele geloase sunt cele care se îndoiesc de propria persoană, le este teamă de o eventală despărţire de partener şi refuză să creadă că poartă vreo vină. Într-o relaţie în care unul dintre parteneri este gelos, întotdeauna vor exista certuri. O persoană geloasă nu va accepta niciodată ca partenerul său să fie văzut de alţii şi va încerca mereu să-i limiteze realaţiile cu cei din jur. Dacă persoana iubită prezină semne de gelozie, acţionează din timp, până nu va fi prea târziu.

prietenul meu e gelosVezi care este cauza geloziei – S-ar putea ca sentimentul de gelozie să fie cauza unor probleme din trecut. Poate că în copilărie a fost respins de familie sau poate că a avut o relaţie în care a fost trădat. Descoperă-i cauza sentimentului de îndoială şi oferă-i tot sprijinul tău.

Arată-i afecţiunea – În primul rând, pentru a-i potoli stările de gelozie, trebuie să-i demonstrezi dragostea, atât prin cuvinte, cât şi prin fapte. Atât timp cât se va simţi iubit şi protejat, vor dispărea şi urmele de îndoială din mintea sa. Copleşit de dragoste, nu va mai avea timp să-şi facă gânduri negre.

Implică-l în viaţa ta – Atunci când va simţi că face parte din viaţa ta şi chiar este indispensabil, îi vor dispărea sentimentele de neîncredere. Petreceţi cât mai mult timp împreună pentru a vă cunoaşte mai bine şi a avea încrerdere unul în celălalt.

Fii calmă – Niciodată să nu-ţi arăţi frica şi neliniştea atunci când i se declaşnează stările de gelozie. Dimpotrivă, păstrează-ţi calmul şi fii indiferentă la spusele lui pentru că doar aşa se va putea calma şi-şi va da seama că tu, de fapt, nu ai nimic de ascuns.

Ai grijă până unde merge gelozia – Dacă vezi că partnerul tău este din ce în ce mai gelos fără motiv, se enervează şi ţipă, atunci trebuie să te gândeşti bine la relaţia voastră. Gelozia poate fi stăpânitiă, dar atunci când declanşează scandaluri, înseamnă că partenerul tău chiar are o problemă. Mai degrabă pune punct până nu va prea prea târziu. Până la urmă, o relaţie trebuie să se bazeze pe dragoste şi încredere, nicidecum pe sentimente de îndoială.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura