Articole etichetate cu experiente sexuale

Matar.ro
StarShinerS

Influenta copilariei asupra vietii sexuale

Sexualitatea este parte a personalitatii noastre. Cum aceasta incepe a se contura inca din copilarie, agreem ca orice experienta pe care o traim de-a lingul vietii ne influenteaza mai mult sau mai putin.

Comportamentul sexual se formeaza in copilarie
In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca deviatiile sexuale ale adultilor pot fi puse in carca parintilor care si-au pedepsit copiii prin diferite forme de violenta. Astfel, bataia la fund influenteaza inclinatia catre limbajul vulgar in timpul actului sexual. Cei loviti peste fata devin maturi timizi si fara initiativa sexuala. Iar exemple de acest fel pot fi extrapolate in toate directiile comportamentale, fie ele educative, emotionale sau afective.

comportamentul sexualInteractiunile sexuale sanatoase stabilite in copilarie sunt premizele pentru relatiile sanatoase din adolescenta si viata de adult. De exemplu, comunicarea parinte-copil din anii timpurii ai copilariei au o influenta semnificativa in comportamentul sexual al adolescentilor.

Cea mai intalnita forma de comunicare in aceasta problematica este tacerea si mesajul primit adesea de copii din reactia parintilor este acela ca sexualitatea, sexul si curiozitatea ce deriva din acestea nu trebuie aduse in discutie. Cand, totusi, se stabileste un canal de comunicare valid in aceasta privinta, se intampla cel mai adesea intre mama si fiica, in timp ce baietii sunt privati de aceste informatii caci tatii, in marea lor majoritate, sunt absenti din acest tip de comunicare si educare.

In ciuda inconsistentei sau a lipsei totale de interactiune parinte-copil in ceea ce priveste sexualitatea copilului, pot fi identificate efecte si repercursiuni in dezvoltarea personala. Cu cat copilul inainteaza in varsta, cu atat influenta parintilor in adunarea de informatii despre propria sexualitate se diminueaza.

Citeste intreg articolul pe mayra.ro
Sursa articol: mayra.ro (c). Toate drepturile rezervate.

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Avon

Etichete tunsori si manichiura