Avortul medicamentos

Categorie: Dragoste şi sex

Publicat la: 21:04

Aceasta metoda utilizeaza o pastila care contine un hormon ce actioneaza prin blocarea actiunii progesteronului, hormon natural a carui actiune principala este sustinerea nutritiva a embrionului. Blocarea actiunii progesteronului implica intreruperea dezvoltarii sarcinii si eliminarea acesteia din cavitatea uterina.

Despre avortul medicamentos
Avortul medicamentos reduce atat traumele psihice, cat si complicatiile medicale posibile ale chiuretajului uterin: endometrita, perforarea uterina sau complicatiile tardive ale colului uterin. De acum, poti face o intrerupere, fara a mai fi necesar sa treci prin aceste traume psihice si fizice.

In cazul unei sarcini nedorite sau in cel al unei sarcini cu probleme medicale ale fatului (feti morti intrauterin, feti cu anomalii sau malformatii), poate fi decisa intreruperea acesteia prin metoda avortului medical.

Pastila pentru avort este foarte usor de administrat, implicand o programare la medicul ginecolog unde, in prezenta acestuia, se administreaza oral trei comprimate cu putina apa si, ulterior, o prostaglandina. Studiile efectuate indica faptul ca avortul medical in aceasta combinatie are o rata de reusita de aproximativ 95%.

avortul medicamentosAvortul: Eficacitate si siguranta
In 1980, dr. Etienne-Emile Baulieu (Franta) a inventat un medicament menit sa produca incetarea timpurie a sarcinii. De la aprobarea sa in Franta (1988), pastila pentru avort s-a dovedit a fi o optiune sigura, eficienta si acceptabila pentru femeile care doresc un avort in timpul primelor saptamani de sarcina. Acest medicament a fost introdus pe piata si testat prin studii clinice in multe tari europene precum: Franta, Spania, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elvetia si Rusia.

Cele mai multe dintre femeile care aleg avortul medical sunt multumite de aceasta metoda. Efectele secundare cele mai frecvente raportate de catre femeile care au utilizat aceasta metoda sunt similare celor care apar in pierderea spontana de sarcina: dureri abdominale, sangerare, disconfort gastro-intestinal.

Avortul medical previne riscul de perforare uterina si al complicatiilor determinate de anestezie, pentru ca este o procedura neinvaziva si nu necesita anestezie.

Pastila pentru avort s-a dovedit a fi mult mai eficienta in combinatie cu prostaglandina. Prescrierea tipului de prostaglandina, metoda de administrare, doza si momentul administrarii raman la latitudinea medicului, peste tot in lume.

Avortul medicamentos este realizat doar sub stricta supraveghere a medicului ginecolog si se realizeaza pana la 7 saptamani sau maxim 9.

Avantaj: Avortul poate fi efectuat imediat, fara anestezie si riscuri chirurgicale.

Surs articol: mayra.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Masuri preventive pentru evitarea basicilorMasuri preventive pentru evitarea basicilor
Ţi se întâmplă destul de des ca pantofii, de orice fel, să-ţi cauzeze băşici? Este important să ştii că nu doar tocurile înalte sunt vinovate, până şi pantofii sport, în care alergi, pot fi la fel de „dăunători”. Iată câteva măsuri preventive pentru a sta în picioare fără durere. Găseşte măsura potrivită – În momentul […]
Remedii naturiste pentru combaterea celuliteiRemedii naturiste pentru combaterea celulitei
De multe ori, a urma o dietă sănătoasă şi echilibrată şi a o combina cu exerciţiile fizice nu este suficient pentru a lupta împotriva aspectului pielii în „coajă de portocală”.  Pentru că factorii declanşatori ai celulitei sunt foarte complecşi, şi armele pe care le foloseşti în combaterea sa trebuie să fie pe măsură. Asociază o […]
Cinci motive pentru care sa consumi moderat vin rosuCinci motive pentru care sa consumi moderat vin rosu
Consumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului. În cele ce urmează, află de ce este bine să bem din când în când câte un pahar de vin roșu. Scade riscul mortalității – Cercetătorii europeni afirmă că un aport zilnic moderat, de vin roșu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva […]
Secretele machiajului de petrecereSecretele machiajului de petrecere
Ce fel de make-up preferi? Natural, care nu-ti da multe batai de cap, cu accent pe ochi sau pe buze, sau unul strident, care sa iti semnaleze prezenta de la departare? In timpul zilei, la serviciu, intalniri sau la o cafea cu prietenele este indicat sa renunti la „artificii” si sa pastrezi machiajul intr-o zona cat […]

Primeste articole prin email


Avon

Etichete tunsori si manichiura