Articole etichetate cu conceptia unui copil

Matar.ro
StarShinerS

Tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Mai intai de toate, felicitari! Desi multi dintre noi considera conceptia unui copil ca fiind un lucru simplu si natural, sarcina inseamna de fapt o intreaga inginerie. De fapt, este de-a dreptul miraculos ca oricare dintre noi suntem pe acest pamant, avand in vedere cat de complicat este procesul de reproducere.

insarcinata la 18 aniCorpul tau a facut un lucru uimitor: Acesta programat la fix producerea hormonilor, iar rezultatul a fost un ou perfect sanatos. Mintea ta va face acum ceva la fel de remarcabil: te va pregati pentru a fi mama.

Deoarece corpul tau stie ca e „insarcinat” si se comporta in consecinta, este timpul ca si mintea ta sa se concentreze pe obtinerea tuturor informatiilor de care ai nevoie pentru a te asigura ca tu si copilul tau veti fi cat mai sanatosi posibil. A fi gravida la 18 ani este ceva foarte diferit fata de a fi insarcinata la 40 de ani, atat emotional, cat si fizic. Iata ce este bine sa stiti despre implicatiile pe care le aduce o sarcina, specific pentru grupe de varsta.

Sarcina in adolescenta
Atuurilepe care le ai in favoarea ta sunt sanatatea si puterea, dar si riscul scazut de a avea o boala cronica. Pentru tineri, de asemenea, exista un risc mult mai mic de avort spontan, iar copilul tinde sa fie mai sanatos. Ai mai multe sanse de a avea o nastere normala in adolescenta.

MONITORIZAREA SARCINII
Asigura-te ca faci vizite periodice prenatale, deoarece adolescentii sunt predispusi la un avort spontan indus de tensiunea arteriala crescuta, sau la o nastere prematura si copii mai mici decat in mod normal. Ia o vitamina prenatala in fiecare zi, deoarece aceasta poate ajuta la prevenirea unor defecte de nastere. Este crucial sa se evite alcoolul, drogurile si fumatul. Asigura-te ca folosesti un prezervativ – nu pentru a preveni sarcina, evident, dar pentru a evita contractarea unei boli cu transmitere sexuala (BTS), care te-ar putea afecta atat pe tine cat si pe copilul tau. Mananca multe fructe si legume, alege carnea slaba si bea apa in loc de sifon. Fa exercitii in mod regulat: mersul pe jos sau inotul sunt benefice.

Vezi toate detaliile aici
Sursa: utilecopii.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Avon

Etichete tunsori si manichiura