Articole etichetate cu branza edam

Trei tipuri de branzeturi care sunt bune in dieta

Postat in Diete si slabire   Tags:

Se spune că micul dejun este masa cea mai importantă a zilei – și de aceea, trebuie să fie „garnisită” cu preparate cât mai variate și mai savuroase, care-ți cresc buna dispoziție și-ți dau energie.

branzeturi in dietaTelemeaua – companionul roșiilor – Este un termen generic pentru brânzeturile autohtone nefermentate și ținute în saramură, obținute din lapte de oaie, dar și de vacă, capră, bivoliță. Cunoscută, în vechime, sub numele de „brânză albă”, mulți specialiști o consideră o variantă locală a brânzei feta grecești. Are un gust unic și o textură onctuoasă, specifică, și se potrivește de minune cu roșii, ardei, putând fi și un ingredient de bază al diverselor salate.

Edam – onctuoasă și dulceagă – Este produsă din lapte de vacă pasteurizat. Numele îi vine de la orașul de origine, din Olanda, și a devenit populară în perioada marilor descoperiri geografice, fiindcă rezista bine pe durata călătoriilor îndelungate pe mare. Este apreciată pentru textura ei elastică, untoasă, precum și pentru notele sale dulcege. Este ușor de recunoscut, datorită formei aproape rotundă și parafinei colorate – de obicei roșie – care o acoperă, pentru a indica gradul de maturare. Și cei mari și cei mici o adoră la micul dejun!

Cașcavalul – savori cu note afumate – Se obține din lapte de oaie sau de vacă, este opărit în apă fierbinte, frământat, pus în forme, lăsat în saramură, scurs și maturat. Roțile de cașcaval tradiționale aveau peste 3 kilograme și puteau fi păstrate mult timp. La mesele de dimineață, cașcavalul aduce arome tipice, în funcție de zona de proveniență (de Dobrogea, de Teleorman, de Penteleu), texturi diferite, în funcție de gradul de maturare, și note de afumat (cașcavalul de Brădet și de Vrancea).

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura