Articole etichetate cu beneficii grapefruit

Grapefruitul te ajuta garantat sa slabesti

avantaje grapefruitChiar dacă ai ținut fel și fel de diete, tot nu reușești să scapi de kilogramele nedorite? În urma a mai multor studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că este un aliment care, introdus în dietă, te ajută să slăbești.

Are puține calorii – Când vrei să ții o dietă este foarte important să introduci în alimentație produse care au puține calorii și care dau senzația de sațietate. Unul dintre alimentele care îndeplinește acest criteriu este grapefruitul. O jumătate de grapefruit alb conține 39 de calorii, în timp ce aceeași porțiune de grapefruit roz sau roșu are 52 de calorii.

Conține numeroase fibre – Datorită conținutului bogat de fibre, grapefruitul este un fruct care dă senzația de sațietate pentru mai mult timp. Aproape 68% din fibrele care se găsesc în grapefruit sunt solubile în apă. Acestea rețin intrarea glucozei în sânge (important pentru diabetici) și reduc nivelul de colesterol din sânge.

Menține nivelul de zahăr din sânge – Atunci când consumi puține calorii scade și nivelul zahărului din sânge, iar puțin zahăr în sânge provoacă foame. Cel mai bun mod de a evita această problemă este de a mânca la intervale regulate și de a consuma alimente cu carbohidrați complecși, cum este grapefruitul. O jumătate de grapefruit are între 10-13 g de carbohidrați, 9 g reprezentând zahărul. Prin urmare, consumând grapefruit menții nivelul de zahăr din sânge.

Vitamina C poate arde grăsimile – Ca și alte fructe citrice, grapefruit este o sursă bogată de vitamina C. Alb, roz și roșu, toate soiurile de grapefruit au aproximativ aceeași cantitate de vitamina C: 38 de g la jumătate de fruct. Organismul are nevoie de aceasta pentru a sintetiza carnitina, esențială pentru metabolizarea grăsimilor în energie. Potrivit unui studiu publicat în numărul din iulie, din 2007, al publicației „Journal of Nutrition”, un nivel mai ridicat de vitamina C în sânge favorizează pierderea în greutate.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Afla ce calitati are grapefruitul

Postat in Info   Tags:

Nu toată lumea apreciază aroma şi gustul lui amărui, deşi substanţele amare sunt un tonic şi un detoxifiant extrem de puternic al organismului. Dar grepfrutul are mult mai multe de oferit.
Calităţile sale nutritive şi terapeutice nu încetează să uimească oamenii de ştiinţă, făcând obiectul a zeci de studii şi chiar al unor controverse academice.

informatii grapefruitScurt istoric – Acest fruct a apărut pe pământ cu doar 250 ani în urmă, ca urmare a unei frumoase poveşti de dragoste între celebrul portocal şi mai puţin cunos­cutul pomelo. Idila s-a desfăşurat în luxuriantele insule Barbados, unde au fost plantate ambele specii, care astfel s-au întâlnit pentru prima oară. A fost – se pare – dragoste la prima vedere, iar din încrucişarea celor doi arbori a rezultat o specie nouă de pom fruc­tifer, nu prea înalt, cu fructe mari, de o culoare variind de la galben aprins la portocaliu-roşiatic. Multă vreme bota­niştii nici nu şi-au dat seama că a apă­rut o nouă specie de pom fructifer, grepfrutul fiind confundat cu o va­rietate de pomelo. Abia prin 1856, un savant a descoperit că, de fapt, grep­frutul este o nouă specie şi a numit-o ştiinţific Citrus paradisi, adică citri­cele Paradisului. În ciuda numelui, oamenii nu s-au grăbit să guste din acest fruct, gustul său neobiş­nuit, amărui-acrişor-dulce-astringent, fiind contra­riant. Celebritatea a căpă­tat-o abia la începutul ani­lor ’80, când în Statele Uni­te făcea furori o cură de slăbire cu acest fruct. Deja în acei ani, America se confrunta cu o primă epidemie de obezitate, iar grepfrutul a fost arma uti­lizată cu atât de mult succes contra acestui flagel, încât în New York-ul anului 1983 s-a consumat mai mult grepfrut decât roşii, ardei sau castraveţi. Pe urmă, el a fost adoptat de industria alimentară, dar uitat de medici, pentru ca în ultimul deceniu citricele Paradi­su­lui să suscite din nou interes ştiinţific, de data aceasta mult mai puternic şi mai de durată.

O farmacie într-un fruct – Ei bine, grepfrutul nu este o imensă colecţie de minerale şi de vitamine, aşa cum poate ne-am aştepta. De fapt, el este constituit în proporţie de aproximativ 90% din apă, la care se adaugă doar un pic de potasiu şi vreo 4 vitamine. E adevărat, totuşi, că un grep­frut de 200 g asigură necesarul de vitamina C pentru o zi întreagă (la o persoană sănătoasă şi ne-expusă la poluare) şi un sfert din necesarul de vitamina A. În rest, mai conţine doar mici cantităţi din vita­minele B1 şi B5 şi cantităţi infime din alte vitamine din complexul B, vitamina E etc. Şi atunci, de ce creează grepfrutul atâta vâlvă? Pentru că are în com­poziţia sa nişte substanţe prea puţin cunoscute, dar care fac adevărate minuni în organism: zeaxantina, de exemplu, ţine departe bolile oculare şi car­diace, în timp ce naringenina blochează dez­voltarea cancerului, iar spermidina ne men­ţine tinereţea ţesuturilor şi ne măreşte spe­ranţa de viaţă. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, grepfrutul blochează cu încăpăţânare şi efi­cienţă acţiunea a vreo 30 de medicamente chimice, motiv pentru care i-a exasperat pe conducătorii marilor companii farmaceutice, care l-au botezat „încurcă lume”. Aceştia ignoră însă faptul că acest „încurcă lume” poate fi foarte util după tratamentele cu medicamente, fiind un fantastic mijloc de detoxifiere a organismului.

Cum administrăm grepfrutul – De la bun început, trebuie spus că grepfrutul, pentru a fi eficient, nu e bine să fie consumat cu zahăr sau alţi îndulcitori, care i-ar diminua efectele benefice asupra pancreasului, tubului digestiv, metabolismului etc. El va fi consumat în stare cât mai naturală, fără îndulcitori şi fără a fi preparat termic în vreun fel. Iată care sunt principalele sale moduri de administrare:

Grepfrutul ca atare – Se consumă după deco­jire, prin care însă nu tre­buie îndepărtat prea mult din pieliţa albă. Deşi nu este foarte agreabilă la ve­dere şi la gust, această pie­liţă este foarte sănătoasă pen­tru organism. Dacă nu ur­maţi un tratament cu me­dicamente de sinteză, nu există un moment anume al zilei pentru a consuma grep­­frutul, care este efi­cient atât înainte de masă, cât şi între mese. Trebuie ţinut cont însă că pentru a vindeca anumite afecţiuni este ne­cesar să mărim mult doza şi să stabilim un anu­mit interval de timp de administrare. Cu alte cu­vinte, avem nevoie de o cură, despre care vom vorbi în con­tinuare:

Cura cu grepfrut – A fost imaginată iniţial pentru slăbit, dar se aplică şi pentru detoxificare, reglarea glicemiei, tratarea boli­lor renale etc. Zilnic se consumă câte 1-3 grepfruturi înainte de fiecare masă, cu aprox. 15 minute. Per­soanele care vor să scadă în greutate vor consuma minimum 2 grepfruturi înainte de masă, în timp ce persoanele care nu doresc acest lucru nu vor consuma mai mult de un grepfrut. O cură cu grepfrut durează minimum 14 zile şi maximum 21 de zile, urmate de 7-10 zile de pauză.

Sucul proaspăt de grepfrut – Se obţine prin simpla stoarcere, făcută fie cu cla­sicul dispozitiv manual, fie cu cel electric. Pentru a avea efecte terapeutice maxime, sucul de grepfrut tre­buie consumat proaspăt, stors cu cel mult 2 ore înainte de a fi băut – dacă se păstrează la temperatura camerei – şi cu 6 ore înainte de a fi băut – dacă se păstrează la frigider. De regulă, se administrează pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă.

Grepfrutul şi cancerul – Nu se ştie încă de ce, dar grepfrutul este extrem de deranjant pentru o parte a industriei farmaceutice şi a pleiadei de persoane cu diplome care o ser­veşte. Deşi este o sinteză miraculoasă de substanţe anti­oxidante şi anti-mutagene, el a fost ignorat siste­matic, ba chiar a suferit şi numeroase campanii de denigrare din partea „oamenilor de ştiinţă”. S-a ajuns până acolo încât, în anul 2006, s-a emis ipo­teza că acest fruct ar putea creşte riscul anumitor forme de cancer. Ei bine, se pare că această enor­mitate a fost picătura care a umplut paharul oame­nilor de ştiinţă oneşti, care au început o serie de stu­dii mult mai bine documentate şi sistematice, publi­cate câţiva ani mai târziu. Concluzia: grepfrutul nu creşte riscul de cancer, în schimb îl… scade. Consi­derabil!

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura