Articole etichetate cu aromaterapie stres

Metode care te scapa de stres in doar cinci minute

Postat in Sfaturi   Tags:

elimina stresul rapidLocul de muncă, termenele strânse, interviurile, rolul de mamă și soție, banii – sunt câțiva dintre factorii care te pot lăsa epuizată psihic sau cu nervii la pământ. În momentele intense de stres, ai nevoie de remedii sau refugii, care să reducă din senzația de haos total. Iată ce poți face. În loc să te lași pradă emoțiilor, încearcă câteva metode simple, dar eficiente de relaxare, care nu necesită mai mult de 5 minute, fiecare.

Ciocolata te calmează – Un cub (aproximativ 40 de grame) de ciocolată, îți poate calma imediat nervii. Asigură-te că alegi ciocolată neagră, deoarece îți stabilizează nivelul hormonilor și metabolismul, și nu constituie o amenințare pentru greutatea ta.

Mestecă gumă – În doar câteva minute anxietatea se poate reduce considerabil. În plus, reduce și nivelurile de cortizol. Alege aroma preferată și savirează experiența.

Ceai verde – Este cunoscut că are numeroase beneficii pentru sănătate. Elementul L-teanină, din ceaiul verde, poate ajuta la combaterea stărilor de furie sau a altor emoții intense.

Concentrează-te pe respirație – Respirația lentă, profundă, este una dintre cele mai simple moduri prin care poți reduce tensiunea arterială și ritmul cardiac accelerat. Respiră din stomac, nu din piept, și vei putea scăpa de anxietate și nervi.

Numără descrescător – Nu este un test. Atunci când ești nevoită să te concentrezi pe ceva anume, pe numărat în cazul acesta, îți pui în repaos grijile. Între timp, nervii tăi se vor relaxa și te vei simți mult mai bine.

Încearcă aromaterapia! Folosește uleiuri esențiale, care îți pot calma simțurile. Aceste uleiuri stimulează receptorii de miros din nas, care, la rândul lor, interferează cu o parte a creierului, care reglează emoțiile. Inhalând aceste mirosuri liniștitoare, vei putea scăpa rapid de stres și anxietate. Ai grijă să ai mereu cu tine o sticluță de ulei de lavandă, arbore de ceai sau orice alt ulei esențial care îți place. Când te simți un pic năpădită de griji și supărări, inhalează uleiul și lasă-l să te vindece.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

StarShinerS
StarShinerS

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura