Solutii bune care te scapa de starile de ameteala

Categorie: Sanatate

Publicat la: 17:14

Căldura dogoritoare de afară îţi fură până şi ultimul strop de energie? Simţi că se învârte pământul cu tine? Nu te îngrijora, căci ai la-ndemână cele mai bune soluţii să-ţi recâştigi echilibrul.

De cele mai multe ori, la persoanele tinere, ameţeala poate apărea ca o stare de moment. Medicii spun că e cazul să ne alarmăm după 40 de ani, când episoadele de ameţeală ţin mai multe zile şi ascund cu siguranţă boli destul de grave. În orice caz, un neurolog şi un orelist vor putea stabili cauza şi un tratament corespunzător pentru ca să te simţi din nou în formă.

Căldura excesivă, o posibilă cauză – Petrecerea mai multor ore în soare şi activitatea fizică în exces îţi pot deshidrata organismul. Atenţie! Bătrânii şi copiii sunt cel mai expuşi acestui risc. Indiferent de vârstă, pe vreme caniculară, eviţi vlăguiala şi ameţelile dacă bei doi litri de apă pe zi (nu prea rece, cu înghiţituri mici) şi consumi multe fructe şi legume proaspete. În acest fel, creierul este suficient de hidratat şi funcţionează corespunzător.

solutii pentru starile de ametealaCând e cazul să te alarmezi? Medicii spun că mai mult de 80% din pacienţii care vin la consultaţii neurologice acuză ameţeli. De regulă, fenomenul e destul de des întâlnit la persoanele de vârstă medie şi înaintată. Partea bună este că, de multe ori, persoanele care acuză vertijuri nu au clinic nimic, spun neurologii. Cu toate acestea, pentru liniştea pacientului, un examen neurologic complet este necesar. Ai grijă! Dacă ameţeala este însoţită de vărsături, transpiraţie, paloarea feţei, dureri de cap şi de nepuţinţa de a mai sta în picioare, e obligatoriu să te consulte rapid un medic.

Ce investigaţii medicale poţi face – Dacă ameţeala ţi-a dat de furcă în ultimul timp, cea mai potrivită şi amănunţită investigaţie este un RMN cerebral. În funcţie de patologia pacientului, medicul mai poate prescrie o ecografie de carotidă şi un examen ORL, deoarece la nivelul urechii interne sunt senzorii specializaţi pentru echilibru.

Afecţiunile urechii pot da ameţeli – Doctorii sunt de părere că, de regulă, ameţelile sunt determinate de infecţii şi alte suferinţe benigne ale urechii interne. În acest caz, senzaţia de ameţeală poate dura cel mult patru săptămâni, timp în care anumite mişcări bruşte ale capului sau unele poziţii incomode din timpul somnului pot provoca această senzaţie.

Oftalmologul are ceva de spus – Anumite tulburări de vedere te pot împiedica să aproximezi corect distanţele atunci când mergi, şi de aceea pot apărea senzaţii de nesiguranţă şi de pierderea echilibrului. Tot acestea mai pot crea disconfort şi ameţeală când călătoreşti şi ai rău de maşină. În acest caz, e bine să faci un consult oftalmologic, pentru a vedea dacă vei avea nevoie de ochelari sau doar de lentile noi. În cazul răului de maşină, este bine să priveşti într-un punct fix pe parcursul călătoriei.

Tensiunea mică poate fi de vină! Eşti hipotensivă? E bine să ai grijă cum te ridici din pat. Dacă te vei mişca brusc, atunci mai mult ca sigur că te va lua ameţeala. În cazul acesta, e bine să te reaşezi încetişor la orizontală şi să eviţi mişcările bruşte. De asemenea, evită să stai picior peste picior (acest lucru opreşte circulaţia şi oxigenarea sangvină). Totodată, e bine să consulţi un medic pentru a exclude posibilitatea unei anemii sau a lipsei de calciu.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Tipuri de machiaj la moda daca porti ochelariTipuri de machiaj la moda daca porti ochelari
Când porţi ochelari, regulile de machiaj se schimbă. Scopul este să-ţi pui în valoare privirea şi să foloseşti forma şi culoarea ramelor în avantajul tău. Iată câteva sfaturi utile. Pentru un machiaj reuşit, trebuie să ai în vedere, pe lângă nuanţa părului şi a ochilor, culoarea ramelor ochelarilor. Pentru a-ţi fi mai uşor, apropie fiecare [...]
Masajul facial simplu te ajuta sa eviti si sa tratezi ridurileMasajul facial simplu te ajuta sa eviti si sa tratezi ridurile
Suntem dispuşi să facem orice ca să arătăm mai tineri. Să cumpărăm creme, geluri, loţiuni… Însă remediul antiîmbătrânire este chiar mai la îndemână decât credeai. Dimineaţa şi seara, când trebuie să aplici crema, poţi profita pentru a face un scurt tratament. Încearcă un masaj simplu, care te va ajuta să previi şi să tratezi ridurile. [...]
Video: Andreea Balan, fara sutien in noul videoclipVideo: Andreea Balan, fara sutien in noul videoclip
Filmarile pentru noul videoclip au surprins-o pe Andreea alaturi de cateva dansatoare in ipostaze fierbinti. Andreea Balan a lansat pe Facebook cel mai recent videoclip. Filmarile pentru “Like a Bunny s-au desfasurat pe o plaja din Grecia, acolo unde fetele s-au distrat de minune. Vara inca nu s-a sfarsit, declara artista pe pagina ei de [...]
Automedicatia este foarte daunatoare pentru cei miciAutomedicatia este foarte daunatoare pentru cei mici
Ultimul studiu privind medicamentele pe care le iau copii are un rezultat alarmant! Peste 60% dintre părinţi dau medicamente copiilor fără recomandarea medicului, conform acestuistudiu efectuat în luna martie de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), în colaborare cu firma de cercetare de piaţă Unlock Market Research. Studiul relevă comportamentul părinţilor legat de [...]
Avon

Primeste articole prin email


Etichete tunsori si manichiura