Solutii bune care te scapa de starile de ameteala

Categorie: Sanatate

Publicat la: 17:14

Căldura dogoritoare de afară îţi fură până şi ultimul strop de energie? Simţi că se învârte pământul cu tine? Nu te îngrijora, căci ai la-ndemână cele mai bune soluţii să-ţi recâştigi echilibrul.

De cele mai multe ori, la persoanele tinere, ameţeala poate apărea ca o stare de moment. Medicii spun că e cazul să ne alarmăm după 40 de ani, când episoadele de ameţeală ţin mai multe zile şi ascund cu siguranţă boli destul de grave. În orice caz, un neurolog şi un orelist vor putea stabili cauza şi un tratament corespunzător pentru ca să te simţi din nou în formă.

Căldura excesivă, o posibilă cauză – Petrecerea mai multor ore în soare şi activitatea fizică în exces îţi pot deshidrata organismul. Atenţie! Bătrânii şi copiii sunt cel mai expuşi acestui risc. Indiferent de vârstă, pe vreme caniculară, eviţi vlăguiala şi ameţelile dacă bei doi litri de apă pe zi (nu prea rece, cu înghiţituri mici) şi consumi multe fructe şi legume proaspete. În acest fel, creierul este suficient de hidratat şi funcţionează corespunzător.

solutii pentru starile de ametealaCând e cazul să te alarmezi? Medicii spun că mai mult de 80% din pacienţii care vin la consultaţii neurologice acuză ameţeli. De regulă, fenomenul e destul de des întâlnit la persoanele de vârstă medie şi înaintată. Partea bună este că, de multe ori, persoanele care acuză vertijuri nu au clinic nimic, spun neurologii. Cu toate acestea, pentru liniştea pacientului, un examen neurologic complet este necesar. Ai grijă! Dacă ameţeala este însoţită de vărsături, transpiraţie, paloarea feţei, dureri de cap şi de nepuţinţa de a mai sta în picioare, e obligatoriu să te consulte rapid un medic.

Ce investigaţii medicale poţi face – Dacă ameţeala ţi-a dat de furcă în ultimul timp, cea mai potrivită şi amănunţită investigaţie este un RMN cerebral. În funcţie de patologia pacientului, medicul mai poate prescrie o ecografie de carotidă şi un examen ORL, deoarece la nivelul urechii interne sunt senzorii specializaţi pentru echilibru.

Afecţiunile urechii pot da ameţeli – Doctorii sunt de părere că, de regulă, ameţelile sunt determinate de infecţii şi alte suferinţe benigne ale urechii interne. În acest caz, senzaţia de ameţeală poate dura cel mult patru săptămâni, timp în care anumite mişcări bruşte ale capului sau unele poziţii incomode din timpul somnului pot provoca această senzaţie.

Oftalmologul are ceva de spus – Anumite tulburări de vedere te pot împiedica să aproximezi corect distanţele atunci când mergi, şi de aceea pot apărea senzaţii de nesiguranţă şi de pierderea echilibrului. Tot acestea mai pot crea disconfort şi ameţeală când călătoreşti şi ai rău de maşină. În acest caz, e bine să faci un consult oftalmologic, pentru a vedea dacă vei avea nevoie de ochelari sau doar de lentile noi. În cazul răului de maşină, este bine să priveşti într-un punct fix pe parcursul călătoriei.

Tensiunea mică poate fi de vină! Eşti hipotensivă? E bine să ai grijă cum te ridici din pat. Dacă te vei mişca brusc, atunci mai mult ca sigur că te va lua ameţeala. În cazul acesta, e bine să te reaşezi încetişor la orizontală şi să eviţi mişcările bruşte. De asemenea, evită să stai picior peste picior (acest lucru opreşte circulaţia şi oxigenarea sangvină). Totodată, e bine să consulţi un medic pentru a exclude posibilitatea unei anemii sau a lipsei de calciu.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Ce beneficii are luteina asupra organismului completCe beneficii are luteina asupra organismului complet
Cunoscută drept “vitamina ochilor”, luteina este un antioxidant puternic, care are numeroase beneficii asupra intregului organism. În cele ce urmeaza, descoperă de ce avem nevoie de luteină! Protejeaza ochii de efectele nocive ale stresului oxidativ – Un consum mare de alimente bogate în luteină contribuie la prevenirea efectelor nocive ale stresului oxidativ asupra ochilor. De [...]
Somnul bun te fereste de racelile de toamnaSomnul bun te fereste de racelile de toamna
Vântul şi schimbarea bruscă de temperatură aduc cu ele şi afecţiunile specifice sezonului rece. Toamna e anotimpul răcelilor şi gripelor. Iată câteva sfaturi oferite de webMD.com care ne ajută să ne întărim organismul. Somnul e vital! Pentru sistemul imunitar, somnul este vital, ca stimulent şi ca perioadă de regenerare. Aceleaşi substanţe care produc somnul, stimulează [...]
Alimente care te scapa de insomnieAlimente care te scapa de insomnie
Cu toţii ştim cât de nesuferite pot fi insomniile. Şi deşi repetarea episoadelor poate însemna că suferi de anumite afecţiuni, cele “de o noapte” pot fi combătute destul de simplu, dacă ai ce-ţi trebuie în casă. Iată ce alimente îţi sunt aliate! Cerealele integrale – Fulgii de ovăz, cerealele şi pâinea din cereale integrale, dar [...]
Alexandra Stan, intr-un serial americanAlexandra Stan, intr-un serial american
Alexandra Stan este deja cunoscuta in Romania pentru melodii ca “Show Me The Way” si “Lollipop”, fiecare cu o versiune de club. Mai nou, muzica tinerei a ajuns pe coloana sonora a unui serial american. Melodia “Mr. Saxobeat” va aparea in serialul american “Suburgatory”, unde, in al in al 16-lea episod, cantecul este ascultat de [...]
Trucuri pentru un ten mai tanarTrucuri pentru un ten mai tanar
Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde din elasticitate, iar nesuferitele riduri încep să apară. Dieta, vârsta şi poluarea sunt doar câţiva dintre factorii care influenţează procesul de îmbătrânire a pielii. Vezi cum poţi opri timpul în loc! Hidratarea menţine pielea elastică – Pentru a menţine pielea sănătoasă este bine să înlături impurităţile din [...]


StarShinerS

Primeste articole prin email

Etichete tunsori si manichiura