Solutii bune care te scapa de starile de ameteala

Categorie: Sanatate

Publicat la: 17:14

Căldura dogoritoare de afară îţi fură până şi ultimul strop de energie? Simţi că se învârte pământul cu tine? Nu te îngrijora, căci ai la-ndemână cele mai bune soluţii să-ţi recâştigi echilibrul.

De cele mai multe ori, la persoanele tinere, ameţeala poate apărea ca o stare de moment. Medicii spun că e cazul să ne alarmăm după 40 de ani, când episoadele de ameţeală ţin mai multe zile şi ascund cu siguranţă boli destul de grave. În orice caz, un neurolog şi un orelist vor putea stabili cauza şi un tratament corespunzător pentru ca să te simţi din nou în formă.

Căldura excesivă, o posibilă cauză – Petrecerea mai multor ore în soare şi activitatea fizică în exces îţi pot deshidrata organismul. Atenţie! Bătrânii şi copiii sunt cel mai expuşi acestui risc. Indiferent de vârstă, pe vreme caniculară, eviţi vlăguiala şi ameţelile dacă bei doi litri de apă pe zi (nu prea rece, cu înghiţituri mici) şi consumi multe fructe şi legume proaspete. În acest fel, creierul este suficient de hidratat şi funcţionează corespunzător.

solutii pentru starile de ametealaCând e cazul să te alarmezi? Medicii spun că mai mult de 80% din pacienţii care vin la consultaţii neurologice acuză ameţeli. De regulă, fenomenul e destul de des întâlnit la persoanele de vârstă medie şi înaintată. Partea bună este că, de multe ori, persoanele care acuză vertijuri nu au clinic nimic, spun neurologii. Cu toate acestea, pentru liniştea pacientului, un examen neurologic complet este necesar. Ai grijă! Dacă ameţeala este însoţită de vărsături, transpiraţie, paloarea feţei, dureri de cap şi de nepuţinţa de a mai sta în picioare, e obligatoriu să te consulte rapid un medic.

Ce investigaţii medicale poţi face – Dacă ameţeala ţi-a dat de furcă în ultimul timp, cea mai potrivită şi amănunţită investigaţie este un RMN cerebral. În funcţie de patologia pacientului, medicul mai poate prescrie o ecografie de carotidă şi un examen ORL, deoarece la nivelul urechii interne sunt senzorii specializaţi pentru echilibru.

Afecţiunile urechii pot da ameţeli – Doctorii sunt de părere că, de regulă, ameţelile sunt determinate de infecţii şi alte suferinţe benigne ale urechii interne. În acest caz, senzaţia de ameţeală poate dura cel mult patru săptămâni, timp în care anumite mişcări bruşte ale capului sau unele poziţii incomode din timpul somnului pot provoca această senzaţie.

Oftalmologul are ceva de spus – Anumite tulburări de vedere te pot împiedica să aproximezi corect distanţele atunci când mergi, şi de aceea pot apărea senzaţii de nesiguranţă şi de pierderea echilibrului. Tot acestea mai pot crea disconfort şi ameţeală când călătoreşti şi ai rău de maşină. În acest caz, e bine să faci un consult oftalmologic, pentru a vedea dacă vei avea nevoie de ochelari sau doar de lentile noi. În cazul răului de maşină, este bine să priveşti într-un punct fix pe parcursul călătoriei.

Tensiunea mică poate fi de vină! Eşti hipotensivă? E bine să ai grijă cum te ridici din pat. Dacă te vei mişca brusc, atunci mai mult ca sigur că te va lua ameţeala. În cazul acesta, e bine să te reaşezi încetişor la orizontală şi să eviţi mişcările bruşte. De asemenea, evită să stai picior peste picior (acest lucru opreşte circulaţia şi oxigenarea sangvină). Totodată, e bine să consulţi un medic pentru a exclude posibilitatea unei anemii sau a lipsei de calciu.

Sursa: clickpentrufemei.ro (c)

Termeni populari de cautare:

Articole recomandate

Sfaturi pentru cei cu probleme de digestieSfaturi pentru cei cu probleme de digestie
Poți să consumi alimente sănătoase și cu un aport crescut de substanțe nutritive, dar să te confrunți în continuare cu probleme de digestie. Vezi unde greșești și ce măsuri trebuie să iei pentru a preveni constipația. Mănâncă mâncare gătită în locul celei reci – Este mult mai ușor pentru organism să digere mâncarea gătită deoarece [...]
Trei plante eficiente care mentine ficatul sanatosTrei plante eficiente care mentine ficatul sanatos
Medicina naturii protejează funcţiile hepatice de ameninţările cotidiene, oferind soluţii pentru ieşirea organismului din starea de oboseală continuă. Iată câteva plante eficiente, care mențin sănătatea ficatului. Anghinarea este cunoscută pentru facilitarea digestiei prin secreţia biliară, favorizând eliminarea sucurilor biliare în duoden.Datorită conţinutului bogat în substanțe active precum didepside, acizi clorogenici şi flavonoide, anghinarea ajută la [...]
Sarea consumata in exces poate deveni periculoasaSarea consumata in exces poate deveni periculoasa
Potrivit medicilor, consumată cu moderaţie, sarea aduce o serie de beneficii organismului, mai ales dacă este vorba despre cea iodată (iodul ajută la buna funcţionare a tiroidei). Însă, în exces, sodiul din compoziţia sa creşte riscul apariției bolilor cardiovasculare. 9 g de sare mai puțin / zi = o viață mai lungă – Potrivit Organizaţiei [...]
Portii de legume si fructe de consumat primavaraPortii de legume si fructe de consumat primavara
Primavara care vine aduce, in primul rand, culori noi, vii si suculente…in farfurie! 1. Hiturile incontestabile ale acestui sezon sunt 5 portii de legume si fructe, precum si sucurile 100% naturale, care ar trebui sa poposeasca definitiv in bucataria ta. 2. Incepe ziua cu un pahar (200 ml) de suc 100% natural, o combinatie suculenta [...]
Urari de paste 2013 in functie de zodieUrari de paste 2013 in functie de zodie
Esti in pana de idei atunci cand vine vorba de a oferi un mesaj de Paste? Redactorii Feminis au gasit solutia pentru tine – mesaj sub semn zodiacal. Berbec – Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte [...]


StarShinerS

Primeste articole prin email

Etichete tunsori si manichiura